Nieuws Antwerpen SIM Belgium zet Leadershipevent 2015 op

SIM Belgium zet Leadershipevent 2015 op

SIM Belgium zet Leadershipevent 2015 op

leeuwergemSIM Belgium zet op woensdag 28 oktober in het kasteel van Leeuwergem (Zottegem) de vierde editie op van het Leadershipevent 2015.

SIM Belgium werkt daartoe samen met de Made In’s van Mediahuis. Op één avond worden verschillende topsprekers en prominente figuren uit de ondernemingswereld samengebracht. De deelnemers aan het event krijgen getuigenissen te verwerken, gedeelde ervaringen en voorstellingen van expertise. Het programma is specifiek afgesteld op groeibedrijven waarbij actuele en boeiende topics worden behandeld. De sprekers treden uiteindelijk in debat om een aantal van deze topics aan te kaarten.

Na het inhoudelijke programma schuiven de deelnemers aan het event samen met mede-ondernemers aan voor een walking dinner. Dit wordt meteen ook een netwerkmoment in de aanwezigheid van verschillende Business Angel Coaches.

SIM Belgium stelt zich op als een steunpunt voor ondernemers. Zowel sterke groeibedrijven, beloftevolle starters als innovatieve vernieuwers kunnen er terecht. SIM staat voor Service Innovation Management.

Boudewijn Dupont heeft als managing director en gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium vanuit Antwerpen de lijnen voor de organisatie uitgezet. Als ‘serial entrepreneur’ heeft hij al een heel eigen traject achter de rug. Hij was oa. bestuurder bij het reinigingsbedrijf Clean Expert en bij de radiobedrijven Hit FM en FM Limburg. Hij was actief bij BAN Vlaanderen en hij Combifin. Hij zette SIM Belgium op in 2008 en bouwde de organisatie geleidelijk uit. Hij kreeg daartoe de steun van ING, Deloitte, PMW en Jaga.

“SIM Belgium coacht jonge High Potential Starters en mature High Growth Companies”, zei hij eerder in een gesprek met Made in Antwerpen. “Hun zaakvoerders zijn stuk voor stuk talentvolle en gedreven ondernemers die hun bedrijf naar successen leiden. Ze bevinden zich vaak op een scharnierpunt in hun zakelijke ontwikkeling. SIM Belgium koppelt hen aan toegewijde sparring partners: beslagen coaches, Business Angel Coaches die als ondernemers hun waarde bewezen hebben en hun expertise graag delen. In een one-on-one-begeleiding of via adviesraden geven de coaches van SIM Belgium de bedrijven constructieve feedback en advies. Met de ervaring en helikoptervisie van hun Business Angel Coaches vermijden de zaakvoerders tijd- en energievretende valkuilen en komen ze sneller tot successen.”

Het Business Angel Coaching-concept werpt ondertussen vruchten af. De Business Angel Coaches zijn experten uit de meest uiteenlopende disciplines – van algemeen management, HR en marketing tot logistiek en export. Zij brachten zelf innovatieprojecten tot een goed einde, kunnen een rijke loopbaan als expert voorleggen of doorliepen met hun eigen bedrijf een succesvol groeitraject. Tijdens het coaching-traject begeleidt de Business Angel Coach zijn coachee-bedrijf tien halve dagen per jaar rond een concreet thema. Hij/Zij is een klankbord, kritische spiegel en praktische raadgever.

Daarnaast komt een adviesraad van een 7-tal complementaire Business Angels Coaches vier keer per jaar samen. Ze brainstormt rond oplossingen voor de uitdagingen waarmee het gecoachte bedrijf geconfronteerd wordt. Elk van die adviseurs brengt zijn expertise en visie in. Zo vermijden de coaches valkuilen, nemen ze een short-cut naar hun doelstellingen, en benutten ze hun innovatie- en groeipotentieel volledig.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.