Nieuws Antwerpen Singel Uitgeverijen nieuwe klant voor L and M Books

Singel Uitgeverijen nieuwe klant voor L and M Books

Singel Uitgeverijen nieuwe klant voor L and M Books

boekenHet gaat er geregeld wild aan toe in boekenland. De gevolgen van de ontlezing zijn duidelijk merkbaar. De jaarlijkse boekenbeurs zal een en ander niet verhelpen. In die moeilijke markten slaagt L and M Books er evenwel in om zijn marktaandeel onafgebroken te vergroten. L and M Books verzorgt de commerciêle dienstverlening voor uitgevers. Het bedrijf uit Schoten heeft enkele tijd terug Singel Uitgeverijen als klant binnengehaald.

Singel Uitgeverijen is geen kleintje. Het gaat om grote namen als Nijgh and Van Ditmar, Querido, De Arbeiderspers, Athenaeum, Uitgeverij Q, Brave New Books en Querido Academie. Die maakten tot voor enkele tijd deel uit van de Nederlandse groep WPG Uitgevers. WPG Uitgevers was evenwel aan een herstructurering toe en schoof Singel Uitgeverijen van zich af.

Enkele tijd terug liep ook de samenwerking tussen Singel Uitgeverijen en WPG Uitgevers in België af. “Wij gingen in dit opzicht op zoek naar een nieuwe commerciële partner in België”, aldus Paulien Loerts van Singel Uitgeverijen. “We zochten daarom een zelfstandig bedrijf met korte lijnen, liefde voor onze boeken en auteurs en vooral met veel verkoop-marketing- en promotie-elan. We hebben uiteindelijk gekozen voor L and M Books.”

L and M Books is een relatief jong bedrijf dat in 2012 opgericht werd door Caroline Mariën en Marc Grossen. In nauwelijks twee jaar slaagden die erin een indrukwekkend mooie portefeuille aan uitgevers op te bouwen. Daaronder Karakter Uitgevers, Xander, Pearson, Gottmer, Mercis Publishing (Nijntje) enz.

De groeikracht van L and M Books ligt vooral in de relatief beperkte kostenstructuren en de transparantie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.