Nieuws Antwerpen Sinksenfoor maakt zich warm voor wintereditie

Sinksenfoor maakt zich warm voor wintereditie

Sinksenfoor maakt zich warm voor wintereditie

ANTWERPEN – De Sinksenfoor gaat dan toch door in Antwerpen. Na de afgelasting dit voorjaar omwille van de coronapandemie, zakken de foorkramers in november en december naar Spoor Oost af voor een wintereditie. Die zal drie weken duren.

Voor de allereerste keer in haar rijke geschiedenis vond de Sinksenfoor dit jaar niet rond Pinksteren plaats. Eerdere plannen om in juli een ingekorte versie te organiseren, werden ook van tafel geveegd vanwege de coronamaatregelen. Nu hebben de stad en de foorbonden toch een akkoord bereikt: een winterkermis van zaterdag 21 november tot en met zondag 13 december.

“De Sinksenfoor is van alle kermissen in ons land diegene waar ik het meest van hou. Elk jaar zijn we benieuwd wat ze in petto heeft: nieuwe attracties, nieuwe lekkernijen, nieuwe prijzen om te winnen, enzovoort”, aldus Jean-François Vlasselaerts, woordvoerder van de foorkramers. “We zijn dan ook blij dat we dit jaar éénmalig een wintereditie kunnen houden.”

Alle abonnementhouders van de Sinksenfoor worden uitgenodigd om deel te nemen aan de wintereditie en krijgen de kans om hun kraam op te stellen op Spoor Oost. Er volgt ook een financiële compensatie voor de kermisuitbaters. Zij krijgen 80 procent korting op het standgeld voor de wintereditie in 2020 en 20 procent op de daaropvolgende editie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.