Nieuws Antwerpen Sint Niklaas belangrijke schakel voor Thermote & Vanhalst

Sint Niklaas belangrijke schakel voor Thermote & Vanhalst

Sint Niklaas belangrijke schakel voor Thermote & Vanhalst

TVH_Waregem_5Ze spreken er liefst 32 verschillende talen. Bij de TVH Group Thermote & Vanhalst bereiken ze nagenoeg alle landen van de wereld. Ook de vestiging van Sint Niklaas draait vlot mee in het internationale netwerk. Waregem blijft evenwel de as waar alles om draait.

Het lijkt wel een Amerikaans sprookje: Paul Thermote en Paul Vanhalst begonnen in 1969 in Gullegem landbouwmachines te verhandelen en oud legermateriaal. Ze kwamen sneller dan ze ooit gedacht hadden ook in Japan terecht van waaruit ze uitgerangeerde vorkliften naar België brachten om ze er te herstellen. Vandaag controleert het management van TVH een bedrijf met meer dan 2000 werknemers. De omzet is boven de 500 miljoen euro geklommen.

De snelle expansie van het bedrijf is vooral gebouwd op een uiterst efficiënt distributie-apparaat met hightech opslagsystemen, computergestuurde transportbanden, accurate controles en snelle verzendingen. TVH verdeelt vandaag onderdelen van heftrucks, hoogtewerkers, inplant voertuigen, schaarliften, stapelaars enz. Miljoenen artikelen en duizenden referenties vliegen met een onvoorstelbare snelheid doorheen de magazijnen en komen op die manier binnen de 48 uur bij de 20.000 klanten in liefst 160 verschillende landen. klant. TVH fungeert uiteraard ook als dealer voor een aantal merken, verhuurt de machines, doet aan onderhoud en geeft zelfs opleidingscursussen.

In de afgelopen dagen is in het centraal magazijn van Waregem een nieuw verrijdbaar opslagsysteem van SSI Schäfer geïnstalleerd. Het gaat om zes dubbelzijdige rijen verrijdbare palletstellingen die de opslagcapaciteit met nog eens 4000 pallets verhoogd hebben. De beschikbare ruimte wordt er daardoor optimaal benut.

TVH is ondertussen aan de tweede generatie toe. Het management bestaat uit Els Thermote, Ann Thermote, Bernard De Meester, Pascal Vanhalst en Paul Thermote. In die snelle expansie heeft het bedrijf ook eigen vestigingen geopend in China en de Verenige Staen.

Sint Niklaas is als vestiging oa. toegespitst op rental. De onmiddellijke nabijheid van de hven speelt hier uiteraard mee in het voordeel van het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.