Nieuws Antwerpen Sint-Niklase beursvennootschap vervoegt Leleux Associated Brokers

Sint-Niklase beursvennootschap vervoegt Leleux Associated Brokers

Sint-Niklase beursvennootschap vervoegt Leleux Associated Brokers

SINT-NIKLAAS/ANTWERPEN – Bocklandt heeft besloten zich aan te sluiten bij Leleux Associated Brokers. De 1.200 cliënten van de beursvennootschap uit Sint-Niklaas genieten sinds kort van de diensten van Leleux Associated Brokers, terwijl ze het geprivilegieerde contact met de medewerkers van Bocklandt alsook met de Heer Xavier Bocklandt, zaakvoerder en effectenmakelaar, behouden.

Het is de recente ontwikkeling van de wetgeving in de financiële sector die aan de oorsprong ligt van de toenadering tussen Leleux Associated Brokers en Bocklandt. Sinds 2018 kwamen de twee huizen bijeen om de IT-ontwikkelingen te bespreken die nodig waren om te voldoen aan de nieuwe wettelijke vereisten, die steeds frequenter werden en met steeds kortere deadlines. Het was uiteindelijk eind 2019 dat de aandeelhouders van de beursvennootschap Bocklandt besloten om bij Leleux Associated Brokers toe te treden.

Een strategie gebaseerd op onafhankelijkheid

Deze overeenkomst past perfect bij de strategie die Leleux Associated Brokers al meer dan twintig jaar ontwikkelt, een strategie gebaseerd op het onafhankelijk kapitaal en de regionale aanwezigheid. Xavier Bocklandt, zaakvoerder van Bocklandt: “Tijdens de belangrijkste beursveranderingen van de afgelopen jaar heeft beursbedrijf Bocklandt altijd zijn onafhankelijkheid weten te behouden en deze ten dienste gesteld van zijn cliënten.”

“Het hoge aantal nieuwe voorschriften dat moet worden geanalyseerd en in onze procedures worden geïntegreerd, evenals het aanhoudende tempo van deze belangrijke veranderingen, leidt ons steeds meer af van onze doelstelling om onze cliënten van dienst te zijn. We hebben daarom besloten om ons aan te sluiten bij een collegiale beursvennootschap die onze filosofie en klantenservice deelt. Door toe te treden tot het Huis Leleux kunnen we ons uitsluitend richten op het bedienen van onze cliënten, terwijl we onze onafhankelijkheid behouden, ten volle profiteren van een uitgebreide structuur en onze cliënten nieuwe diensten aanbieden.”

Samen bijna 190 jaar ervaring

Olivier Leleux, voorzitter van het directiecomité van Leleux Associated Brokers is tevreden met de overeenkomst die zojuist is gesloten: “Het ontvangen van een gerenommeerd huis zoals beursvennootschap Bocklandt tot onze beursvennootschap is een geweldige manier om samen bijna 190 jaar ervaring te brengen. De expertise van de familie Bocklandt, de vrucht van een lange financiële traditie sinds 1926, belooft een bijzonder veelbelovende samenwerking.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.