Nieuws Antwerpen Sint-Niklase Laramno bouwt nieuwe lakstraat in Dendermonde

Sint-Niklase Laramno bouwt nieuwe lakstraat in Dendermonde

Sint-Niklase Laramno bouwt nieuwe lakstraat in Dendermonde

SINT-NIKLAAS – De Qualicoat gecertificeerde poederlakkerij Laramno uit Sint-Niklaas trekt binnenkort naar Dendermonde. Het sloot daarvoor een strategische alliantie met de Van Gils Group, die er twee bedrijfspanden in het Hoogveld aankochten. “We starten zeer binnenkort met de bouw van een nieuwe aluminium lakstraat in Dendermonde zodat we daarna onze huidige locatie in Sint-Niklaas voor Dendermonde kunnen inruilen”, zegt Ivo Vermeeren, Afgevaardigd Bestuurder van Laramno.

Van Gils Group heeft de voormalige Columbus Steel site, van maar liefst 1.8 hectare, in Het Hoogveld in Dendermonde aangekocht als volgende stap in haar expansiestrategie. “Onze groep bestaat momenteel uit 7 vestigingen en beschikt over 12 poederlakstraten”, zegt Joep Van Gils, Afgevaardigd Bestuurder van de Van Gils Group. “We zijn als groep echter gespecialiseerd in het behandelen van staal. Enkel onze vestiging in Turnhout is een aluminium coatingplant. Een alliantie met Laramno biedt voor onze groep dan ook geweldige perspectieven. Dit niet alleen omdat Laramno ondertussen een erg gezonde en groeiende onderneming geworden is, maar ook haar geografische ligging is een pluspunt.”

Ivo Vermeeren, Laramno.

Een unieke combinatie in Benelux

Metallics Van Cauteren, de staallakkerij van Van Gils Group in Zele, zal het andere gebouw in het Hoogveld gaan betrekken. Hierdoor kan de klant dan voor zowel de coating van staal als van aluminium op één locatie terecht. Bovendien beschikken Laramno en Van Cauteren respectievelijk over het Qualicoat Seaside en het Qualisteelcoat certificaat.

Laramno staat al jaren bekend voor het poederlakken (of -coaten) van aluminium, en kan uitpakken met een ruime ervaring en expertise, en een uitgebreid aanbod uitgebreid dat steeds op maat aangepast kan worden.

Het partnership vormt dus een unieke combinatie in Benelux waar zowel staal, verzinkt staal en aluminium kan behandeld worden volgens qualicoat en qualisteelcoat. De twee bedrijven blijven opereren als aparte entiteiten en het huidig management blijft op post.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.