Nieuws Antwerpen Sint-Niklase SBE en Antwerpse Antea zijn VN-duurzaamheidspionier

Sint-Niklase SBE en Antwerpse Antea zijn VN-duurzaamheidspionier

Sint-Niklase SBE en Antwerpse Antea zijn VN-duurzaamheidspionier

SINT-NIKLAAS/ANTWERPEN – 88 Vlaamse ondernemingen, waaronder SBE uit Sint-Niklaas en Antea uit Antwerpen, ontvingen op de Dag Duurzaam Ondernemen het duurzaamheidscertificaat het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR). De bedrijven werden minstens drie jaar door Voka begeleid om intensief in te zetten op elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

“Dat wij met Voka meer dan 80 bedrijven begeleid hebben, toont aan dat we niet alleen in woorden, maar ook in daden inzetten op een duurzame transformatie van onze economie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Voka begeleidt Vlaamse bedrijven al twintig jaar naar duurzaam ondernemerschap via het Milieucharter. Tot er in 2018 een versnelling hoger werd geschakeld door een samenwerking aan te gaan met CIFAL Flanders, de lokale afdeling van UNITAR. Daardoor krijgen bedrijven die deelnemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen voortaan een VN-erkenning.

Van pioneer tot champion

88 ondernemingen die al minstens drie jaar aan het traject hebben deelgenomen en daarbij acties opzetten voor elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s, mogen zich voortaan SDG Pioneer noemen. Voor de regio Antwerpen-Waasland gaat het om studie- en bouwkundig bureau SBE uit Sint-Niklaas en ingenieursbureau Antea uit Antwerpen.

Zij kunnen volgend jaar nog een nieuwe stap zetten. Indien zij tijdens de volgende twee jaren een pilootproject rond transitie op poten zetten, kunnen ze van SDG Pioneer tot SDG Champion promoveren.

Intussen stoomt Voka al een nieuwe lichting van honderd bedrijven klaar, om deze prestigieuze titel te behalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.