Nieuws Antwerpen Sipef heeft last van ongunstige weersomstandigheden

Sipef heeft last van ongunstige weersomstandigheden

Sipef heeft last van ongunstige weersomstandigheden

SCHOTEN – De  agro-industriële groep Sipef heeft bij de productie last ondervonden van de ongunstige weersomstandigheden. De groep met hoofdzetel in Schoten maakte de balans op na het eerste kwartaal van 2019, maar verwacht in de loop van het jaar een kentering.

De palmvruchtenproducties in de volgroeide plantages in Indonesië kenden een moeilijke start in het eerste kwartaal van 2019. Het regenseizoen in Papoea-Nieuw-Guinea is lang en intens geweest, waardoor van december tot maart de productie geleden heeft onder een overvloedige regenval. De totale palmolieproductie van de groep daalde dan ook met 5,75% tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar.

Ook de rubberproductie voor de Indonesische plantages zakte in het eerste kwartaal met 10,7% tegenover dezelfde periode in 2018.

Gelukkig was er voor het eerst in vele jaren een mooie stijging van de theeproductie in Cibuni in Java (+24%), waar, door algemene gunstige weersomstandigheden, opnieuw de volumes van vroeger bereikt werden. De bananenactiviteiten in Ivoorkust normaliseerden zich na een uitzonderlijk zwak productiejaar in 2018, waarbij hogere volumes werden opgetekend voor alle vier plantages, wat resulteerde in een stijging van de exportproductie met 19,6% tegenover het eerste trimester van vorig jaar.

Positieve vooruitzichten

De Sipef groep verwacht dat deze huidige tendens gedurende het jaar zal omkeren naar een positief groeicijfer. Het management heeft er redelijk vertrouwen in dat de markten zullen stijgen, maar blijft voorzichtig gezien de onvoorspelbaarheid van eventuele externe gebeurtenissen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.