Nieuws Antwerpen Sisu Group verwelkomt investeerder Down2Earth Capital 

Sisu Group verwelkomt investeerder Down2Earth Capital 

Foto: Sisu Group

Sisu Group verwelkomt investeerder Down2Earth Capital 

ANTWERPEN – Sisu Group, een business partner die ambitieuze groeibedrijven oplossingen biedt in de vorm van onder meer staffing, advisory en training van gespecialiseerde profielen in farma en engineering, haalde het investeringsfonds Down2Earth binnen ter ondersteuning van de organische groei van het bedrijf.

De basis voor Sisu Group werd in 2009 gelegd met de oprichting van multispecialist Strand Associates Consulting door Stéphane Collignon. Na een snel groeitraject werd in 2018 de eerste stap gezet in de uitbouw van de groep met de overname van NedWorks (digitale profielen), gevolgd door overnames in engineering (Catalay) en project management (Prosource en ProjectPolis). Ondertussen werden ook intern activiteiten in HR, finance en supply chain consulting opgestart. Vandaag telt de groep meer dan 280 project consultants en 50 interne medewerkers.

De komende jaren wilt Sisu verder inzetten op organische groei, waarbij de groep met haar aanwezigheid in groeiende markten en haar gespecialiseerde profielen in een sterke positie staat in de ‘war for talent’ en de structurele trend richting meer flexibiliteit. Tegelijkertijd zal er met gerichte overnames ingezet worden op geografische groei en bijkomende niches.

De instap van D2E valt samen met de beslissing van mede-aandeelhouder Gaël Terroir om zijn operationele functie uit te faseren. CEO Stéphane Collignon en de andere leden van het key management team blijven aan boord om de ambitieuze plannen te verwezenlijken.

“Industrie-expertise en klantenrelaties op lange termijn vormen al jaren de hoekstenen van onze groep”, vertelt Stéphane Collignon. “Het uitbouwen van een groep creëert echter ook de nood aan meer structuur, waartoe we de afgelopen maanden reeds belangrijke stappen hebben gezet. In D2E vinden we de ideale partner die deze professionalisering verder kan ondersteunen.”, voegt hij toe.

“De Sisu groep heeft een sterke positie uitgebouwd in attractieve expertisedomeinen”, zegt Alain Keppens van Down2Earth. “Hierdoor zien we een belangrijke rol weggelegd voor de groep in de consolidatie van de sector, die we graag mee ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.