Foto: Filip Spoelders

Site van voormalige mode- en sportwinkel Belvu wordt omgevormd tot winkels en appartementen

EDEGEM - De leegstaande gebouwen van het handelspand Belvu tussen de Strijdersstraat en de Doelveldstraat in Edegem zullen worden omgebouwd tot de winkel- en woonsite Belle Vue. Dat wil het investeringsfonds WP-Invest realiseren tegen het najaar van 2023.

De familiezaak in mode en sportkleding Belvu sloot in de zomer van 2020 na 108 jaar de deuren. Een winkeloppervlakte van 1.600 m² met ateliers en kantoren in het centrum van Edegem kwam leeg te staan. Liesbeth Aerts , de vierde generatie van het bedrijf, opende tussen eind 2020 en juli 2022 in een deel van de showroom nog Racketpro voor liefhebbers van padel, badminton en tennis. Maar nu ze haar zaak naar Boechout heeft verhuisd, is de tijd aangebroken om de gebouwen een andere invulling te geven.

WP-Invest uit Edegem gaat het pand renoveren en herbestemmen naar winkels en huurappartementen. “Dit gebouw moet een mooi voorbeeld worden van een eigentijdse renovatie die rekening houdt met de hedendaagse wensen en normen. En dat met een herbestemming die zinvol is en een meerwaarde creëert voor zowel de Edegemse inwoners als voor consumenten”, zegt Jonas Convents, bestuurder van WP-Invest

Het investeringsfonds dat actief is in de residentiële woningmarkt en in de kantoor- en retailmarkt, ziet heeft met de verwerving van de Belvu-site meerdere winkels en negen appartementen met liften en terrassen voor ogen in het centrum van Edegem. De realisaties zullen beschikbaar worden op de huurmarkt. “Door bewust niet te kiezen voor een volledige sloop en een wederopbouw, zal het centrum van Edegem gespaard blijven van een grote bouwwerf in 2023, het jaar dat de gemeente haar 850-jarig bestaan uitgebreid wil vieren.”

De oplevering en opening zijn voorzien in het najaar van 2023.