Nieuws Antwerpen Skechers komt ook naar Antwerpen

Skechers komt ook naar Antwerpen

Skechers komt ook naar Antwerpen

skechersAntwerpen is lange tijd in de running geweest voor het distributiecentrum van het hippe Amerikaanse schoenenmerk Skechers. De Amerikanen kozen destijds echter voor het Waalse Milmort. De Antwerpse fileproblematiek werd toen al in 2002 negatief aangemerkt. Sindsdien runt Skechers een distributiecentrum van liefst 75.000 vierkante meter in Milmort. Er werken 210 mensen en ook nog eens 100 interims.

Skechers
investeert nu een aantal extra miljoenen in Milmort om zijn Waalse magazijnen in een vierde fase met nog eens 25.000 vierkante meter uit te breiden. Daardoor zullen ook nog bijkomende mensen aangeworven worden. Het tweede grootste schoenenmerk van de wereld zal daarbij zowat de hele West-Europese markt bedienen vanuit het Luikse. De nieuwe magazijnen moeten tegen april van 2016 operationeel zijn. Industriebouw Naessens heeft de opdracht binnengehaald.

Volgens Sophie Houtmeyers van Skechers heeft het Amerikaanse bedrijf destijds wel degelijk een investering overwogen in het Antwerpse. Vooral dan omdat de schoenen Europa binnenkomen via de haven van Antwerpen. Het gaat om liefst 150 scheepscontainers per week. Die gaan aansluitend met de truck naar Milmort. De fileproblematiek in en om de Scheldestad heeft de Amerikanen er destijds evenwel toe doen beslissen om te kiezen voor Milmort. De doorslaggevende factor daarbij was evenwel het engagement van Awex, het Waalse export- en investeringsagentschap.

Skechers heeft een heel eigen commerciële strategie en zet zijn schoenen af via alle mogelijke kanalen van retailers, store-in-the-storeconcepten, distributeurs, e-commerce en groothandels tot ook eigen winkels. Het concern zou overigens in dit opzicht ook eigen winkels gaan openen in België. Allicht een schrale troost voor Antwerpen dat ongetwijfeld ook een eigen winkel krijgt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.