Nieuws Antwerpen Skyman kent geen hoogtevrees

Skyman kent geen hoogtevrees

Skyman kent geen hoogtevrees

skymanHet takeltechnologiebedrijf Skyman zoekt dringend zeven bijkomende personeelsleden. De onderneming uit Boom draait vandaag voluit. Sinds Hugo Leemans zijn eerste constructies ineenstak om hoge gebouwen aan te pakken heeft Skyman zowat alle records neergehaald. Ook op de Etihad Towers in Abu Dhabi, 305 meter hoog staat een installatie uit Boom.

Het heeft ongetwijfeld met de trots van de nieuwe groeilanden te maken. De gebouwen en de skyline van de steden klimmen steeds hoger. Niet enkel in Abu Dhabi. Ook in Dubai, Kuala Lumpur, Brasilia, Moskou, Shanghai, Beijing of New Delhi. De torens grijpen overal naar de hemel.

Skyman heeft er evenveel uitdagingen aan. Het bedrijf van Hugo Leemans maakt automatische hangstellingen en takelconstructies waarmee het onderhoudspersoneel bv. de ramen van de torens kan schoon maken. In plaats van een stelling te bouwen die dan vanaf de grond 305 meter hoog zou moeten worden laat Skyman een geautomatiseerd platform neer dat voorzichtig langsheen het gebouw neergelaten wordt. Het geheel is voorzien van rails, stalen kabels, takels en stalen armen.

Merkwaardig toch hoe ook de grote financiers in het Midden-Oosten steevast voor Skyman kiezen en niet voor bv. goedkopere constructies uit zegmaar China of India. “Gewoon omdat wij kwaliteit in huis hebben” plegen Hugo Leemans en zijn gedelegeerd bestuurder Kris Govaert te zeggen. “In het lastenboek staat geregeld dat de “production in Europe” moet gegarandeerd zijn.” Of hoe hoge loonkosten op dat moment dan toch niet doorslaggevend zijn.

Skyman groeit op die manier onverminderd door. Het bedrijf zette onlangs een eigen dochteronderneming op in de Verenigde Staten: Skyman USA. Samen met Skyman International vormt Skyman USA de Skyman Group. Een omzetcijfer van 10 miljoen euro moet  binnenkort haalbaar zijn. Het bedrijf stelt vandaag zo’n 45 man tewerk en is dringend op zoek naar bijkomend personeel. Het zal volgens Hugo Leemans in de komende jaren steeds harder gaan. De limiet is zeker nog niet bereikt. In de groeilanden wordt onverminderd verder geïnvesteerd in vastgoed.

In Boom wordt ondertussen ook intensief gezocht naar diversificatiemogelijkheden voor de productie van de traditionele takelplatformen voor wolkenkrabbers. Dat kunnen oa. ook de boorschachten van olieputten zijn of de talrijke windmolens die overal te lande opgezet worden. Het bedrijf beschikt op het terrein aan de Rupel over 5.000 vierkante meter aan productiefaciliteiten voor de bouw van geautomatiseerde hangstellingen. Het kan daarmee alle richtingen uit. Het orderboek van het bedrijf is ondertussen goed gevuld. “Vooral voor onze divisie  projecten ziet het er uitstekend uit”, zegt Kris Govaert. “De activieiten in die sector zijn gelinkt aan de bouwsector en dan moet je meteen ook vaak meerdere jaren vooruitkijken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.