Nieuws Antwerpen Slachthuiswijk ondergaat metamorfose

Slachthuiswijk ondergaat metamorfose

Slachthuiswijk ondergaat metamorfose

Vanaf het najaar van 2022 wordt het gebied tussen de Slachthuissite, Noordschippersdok en het Lobroekdok in Antwerpen-Noord omgevormd tot een groene wijk voor wonen, diensten, recreatie en bedrijvigheid. De site wordt omgedoopt tot Slachthuis. Ook studenten zullen er een plek krijgen, want AP Hogeschool bouwt er een nieuwe campus.

Slachthuis verbindt het verleden en de toekomst met elkaar en laat de eigenheid behouden van een unieke stukje Antwerpen. Triple Living en Immobel, promotoren in het stadsontwikkelingsproject, onthulden de eigenzinnige naam in primeur. “Voor alle Antwerpenaren zal dit stukje van de Damwijk altijd onlosmakelijk verbonden zijn met het bedrijvige slachterijverleden van de site”, vertelt Jeff Cavens, bestuurder van Triple Living.

In de nieuwe publieke ruimte zal in de eerste plaats veel aandacht gaan naar voetgangers en fietsers in combinatie met de invloed van het klimaat en geluid.

De wijk vormt de perfecte match met de innovatieve AP Hogeschoolcampus die op het centrale Hallenplein zal verrijzen. De hogeschool bouwt daar een bijna-energieneutrale (BEN) campus voor zo’n 3.500 studenten.

“De nieuwe duurzame campus biedt onderdak aan innovatieve hightechopleidingen. De locatie past helemaal in de visie van onze hogeschool: de plannen die nu op tafel liggen zullen het gebied de komende jaren veranderen in een levendige wijk”, aldus Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool Antwerpen. Deze nieuwe campus zal zijn deuren openen tegen 2024.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.