Nieuws Antwerpen Slecht weer houdt Dekkers niet tegen

Slecht weer houdt Dekkers niet tegen

Slecht weer houdt Dekkers niet tegen

liesbethDe winterperiode was beslist geen makkie voor het dakbedrijf Dekkers. Ook de lente was een flinke tegenvaller. Dakbedekkers moeten nu eenmaal goed weer hebben om hun job te kunnen doen. “Dit neemt niet weg dat ons bedrijf hoe dan ook de expansie van de afgelopen jaren verder blijft zetten”, zegt commercieel manager Yves Biesmans.

Dekkers uit Hoboken heeft een naam als een klok. Het bedrijf is al sinds 1945 op de markt. De overstap van specialist in wegenwerken naar de dakbedekking met bitumenrollen, isolatiemateriaal en kunststof-waterdichtingsmembranen bleek strategisch een erg goede zet. Het bedrijf zette zich snel door en werkte een sterke reputatie bijeen. Vooral op de Wereldtentoonstelling van 1958 werd toen hoog gescoord. Dekkers haalde verschillende opdrachten binnen die het bedrijf uitstekend positioneerden op de markt.

Omdat de familie Dekkers geen familiale opvolgers had werd de firma in 2000 overgenomen door de Groep Biesmans uit Genk. Die is ondertussen omgedoopt is tot Tectum Group. “Wij hebben de naam Dekkers behouden. Dat heeft uiteraard veel met de bekendheid van de firma te maken”, zegt Yves Biesmans. “Dekkers heeft nu naast de hoofdzetel in Hoboken vestigingen in Brussel, Eke en Genk. Wij hebben ook een eigen vestiging in het Poolse Warschau.”

Het slechte weer van de afgelopen maanden was ongetwijfeld een tegenvaller. De mannen van Dekkers moeten het uiteraard vooral van goed weer hebben. Dit neemt niet weg dat alle mogelijkheden aangegrepen werden om verder te werken. “Wij hebben een goed gevuld orderboek en kunnen daarom echt niet klagen. We groeien verder door.”

De Group Tectum tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 70 miljoen euro. Een derde daarvan komt op rekening van Dekkers. De dakspecialisten stellen vandaag zo’n 130 mensen te werk.

Twee mooie recente referenties van Dekkers: het MAS in Antwerpen en de nieuwe MG Tower in Gent.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer