Nieuws Antwerpen Slechts 1 Belg op drie wil ondernemer worden

Slechts 1 Belg op drie wil ondernemer worden

Slechts 1 Belg op drie wil ondernemer worden

starterbijonsBelgen lijken niet direct enthousiaste entrepreneurs. Slechts één Belg op de drie heeft zin om ondernemer te worden. Dat blijkt uit een rondvraag van de KU Leuven, Ergo Insurance en onderzoeksbureau Ivox bij 517 ondernemers en 621 werknemers.

De meeste ondervraagden hebben hun ondernemersdroom opgeborgen of denken er zelfs niet aan om zich aan een eigen onderneming te wagen. Vooral het grote comfort van sociale en financiële zekerheid is voor 81% van de werknemers een goede reden om geen stappen in de ondernemerswereld te zetten.

Jongeren kiezen vaak, zonder daar echt bij stil te staan, om te werken voor een bedrijf, in plaats van zelf iets te beginnen. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt bovendien dat het ondernemersvertrouwen in ons land  opnieuw is afgenomen. De indicator staat nu op -5,1, tegenover -4,1 in juli.

Daarom zet de zelfstandigenorganisatie Unizo zich in om kandidaat-ondernemers te stimuleren, te begeleiden en te ondersteunen. De organisatie heeft in dit opzicht haar Startersgids 2015 in de markt gezet als dé referentie voor elke startende ondernemer. De gids maakt u wegwijs in tal van domeinen. Belangrijke thema’s zoals het opstellen van uw ondernemersplan, de financiering van uw bedrijf en de meest aangewezen vennootschapsvorm voor uw onderneming worden op een vlotte manier toegelicht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.