Nieuws Antwerpen Slimme armband van Rombit moet in haven coronabesmettingen voorkomen

Slimme armband van Rombit moet in haven coronabesmettingen voorkomen

Slimme armband van Rombit moet in haven coronabesmettingen voorkomen

ANTWERPEN – Port of Antwerp slaat de handen in elkaar met technologiebedrijf Rombit. Die laatste ontwikkelde de Romware Covid Radius, een digitale armband die sociale distancing waarborgt en, indien de drager besmet blijkt te zijn, aan contact tracing doet.

Antwerps technologiebedrijf Rombit maakt soft- en hardware-oplossingen die havens en industriële ondernemingen efficiënter, veiliger en dynamischer moeten maken. Na de uitbraak van het coronavirus breidde het bedrijf de functionaliteit van haar reeds bestaande veiligheidsarmband Romware ONE uit. De nieuwe corona-functionaliteiten worden voor het eerst getest door Port of Antwerp.

Social distancing en contact tracing

De werking van de digitale armband is tweeledig. Enerzijds krijgen werknemers een waarschuwingssignaal wanneer ze te dicht bij elkaar komen. Anderzijds doet de armband ook aan contact tracing. Is een werknemer besmet, dan kan een preventieadviseur of gemachtigd vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact geweest is. De Romware ONE houdt echter steeds rekening met de privacy van de drager. Zo zendt de armband geen locatie- of andere data door.

Testfase

“De nieuwe 1,5 meter-economie steunt op betrouwbare hulpmiddelen”, zegt John Baekelmans, ceo van Rombit. “We doen er daarom ook alles aan om de aangepaste veiligheidsarmband zo snel mogelijk in een grote oplage op de markt te kunnen brengen, zodat we kunnen bijdragen aan een veilige doorstart voor de economie. De internationale interesse is nu al enorm.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.