Nieuws Antwerpen Sluit bakkerij Goossens de deuren?

Sluit bakkerij Goossens de deuren?

Sluit bakkerij Goossens de deuren?

ANTWERPEN – Paniek in de Antwerpse straten woensdagochtend, want de bekende bakkerij Goossens had via stickers aangekondigd dat het de deuren zou sluiten. Het gaat echter om een ludieke aftrap van de campagne ‘Winkelhier’ van UNIZO, die zo de consument wil aanmoedigen om vaker lokaal te kopen.

Winkels die hier gevestigd zijn, geven iets terug aan onze samenleving. Lokale handelszaken zijn belangrijk voor de welvaart en economie, zorgen voor levendige straten en leveren een topservice. Die boodschap wil UNIZO onderstrepen met de pas gelanceerde campagne Winkelhier. “Niet het feit dat we meer online kopen is op zich het probleem. Wel het gemak waarmee we dat op grote schaal in het buitenland doen. Zo ondergraven we uiteindelijk onze eigen welvaart”, klinkt het bij Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van de werkgeversorganisatie.

Schokeffect creëren

UNIZO trekt zijn campagne met een opvallende actie op gang: aan vijf iconische winkels verspreid over de Vlaamse provincies komt een sticker met de boodschap ‘Wij stoppen. Bedankt voor alle jaren.’, om zo een schokeffect te creëren. Voor de provincie Antwerpen gaat het om bakkerij Goossens uit Antwerpen. “We willen de mogelijke gevolgen van het verdwijnen van onze winkeliers zo tastbaar mogelijk maken, door een gevoelige snaar te raken. Mensen gaan zo opnieuw beseffen dat de aanwezigheid van deze winkels en al wat ze aan de gemeenschap bijdragen, lang niet zo vanzelfsprekend is als ze denken”, aldus Mien Gillis, coördinator van de actie.

Uiteindelijk wordt de boodschap op de etalages aangepast naar ‘Wij stoppen nog lang niet. Bedankt voor alle jaren dat jij al winkelhiert. Koop bewust bij ondernemers van hier.’ Tegelijk roept UNIZO alle zelfstandige ondernemers op om waardige ambassadeurs te worden en de campagne mee uit te dragen, in hun communicatie én in de praktijk. Voor de beleidsmakers heeft UNIZO ten slotte ook een boodschap: creëer de omstandigheden waarin ondernemers van hier op een rendabele en concurrentiële manier het beste van zichzelf kunnen geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.