Nieuws Antwerpen Smart glasses kunnen voor meer rentabiliteit zorgen

Smart glasses kunnen voor meer rentabiliteit zorgen

Smart glasses kunnen voor meer rentabiliteit zorgen

glassesHet gebruik van smart glasses in magazijnen kan de rentabiliteit van de logistieke activiteiten ongetwijfeld verhogen. Zestien bedrijven hebben daarom samen met het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) uit Berchem het project ‘Vision in Logistics’ opgestart.

Met dit project wil het VIL voor de Vlaamse logistieke sector de mogelijkheden van innovatieve smart glasses in magazijnen in kaart brengen en uittesten. De eerste pioniers zijn de voorbije maanden al gestart met de nieuwe technologie en de resultaten zien er volgens het VIL veelbelovend uit. Bio Bakkerij Troch uit Ieper gebruikt sinds begin dit jaar smart glasses om broden te sorteren en te distribueren. De foutenlast werd met een derde gereduceerd. Ook het Nederlandse e-fulfillment bedrijf Active Ants zet Google Glass al productief in voor orderpicking en rekende uit dat de orderpicking 15% sneller verloopt en het aantal fouten met 12% vermindert.

De deelnemende bedrijven aan het project ‘Vision in Logistics’ van het VIL zijn: Ahlers, Atlas Copco, Aveve, BASF, bpost, Danone, Eltra, Facil, JAVA, Neovia Logistics, Scania, Spar Retail, Tupperware, Van Moer Group, Volvo en Wim Bosman.

Het project loopt tot december 2015. Op dat moment zullen de resultaten van het onderzoek geëvalueerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.