Nieuws Antwerpen Smart Motor Services kan tekort aan technici in Antwerpse haven oplossen

Smart Motor Services kan tekort aan technici in Antwerpse haven oplossen

Smart Motor Services kan tekort aan technici in Antwerpse haven oplossen

SINT-GILLIS-WAAS/ANTWERPEN – Technici kunnen niet vervangen worden, maar repetitieve taken en processen kunnen deels geautomatiseerd worden via slimme sensoren. Daardoor moet er geen tijd meer besteed worden aan dagelijkse routine controles van elektromotoren. Het kan een oplossing betekenen voor het nijpend tekort aan technici in de haven van Antwerpen.

Bracke Aandrijfspecialist uit Sint-Gillis-Waas lanceert twee nieuwe slimme services: Smart Motor Sensor Service en Spare Parts Service. Deze slimme combinatie van nieuwe diensten zorgen voor een ontzorging van de onderhoudsdienst, optimalisatie van productieprocessen en betrouwbaarheid van de assets. Bijkomende opsteker is dat het efficiënter gebruik van mensen, materialen, logistiek en energie ook een niet te onderschatten ecologisch voordeel met zich meebrengt.

Het streven naar zero ongeplande downtime komt binnen handbereik dankzij Smart Motor Sensor. Joris Bracke, directeur van Bracke Aandrijfspecialist: “De Smart Motor Sensor Service maakt het mogelijk om op afstand de status van het systeem te laten bewaken en op basis van de gemeten en geweten parameters en patronen een voorspellende onderhoudsanalyse uit te voeren. Hierdoor kan je onderhoud of vervanging inplannen zodra dit nodig is.”

Deze innovatie wordt door Bracke Aandrijfspecialist in 2020 op de markt gebracht in België en Nederland.

Efficiënter voorraadbeheer en onderhoud

Met Spare Parts Service van Bracke Aandrijfspecialist wordt een directe inzetbaarheid en snelle levering van cruciale onderdelen gegarandeerd en dus een optimale beschikbaarheid van machines of productielijnen.

Joris Bracke: “Er wordt gestart met een grondige inventarisatie van de huidige voorraad, wat men precies nodig heeft en in welke mate we kunnen standaardiseren en optimaliseren. Dankzij de Spare Parts Service beschikken klanten over het juiste onderdeel op het juiste moment, op de juiste plaats en met minder kosten. Indien gewenst vergezeld van de gepaste monteur om het onderdeel ter plaatse te installeren.”

Je kan de Smart Motor Sensor aan het werk zien tijdens Maintenance Antwerpen op 25 en 26 maart in Expo Antwerp.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.