Nieuws Antwerpen Smartsys begeleidt KMO's naar de cloud

Smartsys begeleidt KMO's naar de cloud

Smartsys begeleidt KMO's naar de cloud

smartsysOok voor KMO’s is de ICT-infrastructuur vandaag van levensbelang. Geen enkele KMO kan nog zonder. Smartsys uit Kontich heeft van continuïteit in zijn service aan KMO’s op het vlak van ICT een absolute prioriteit gemaakt. “Wij werken daarbij pro-actief”, zegt Franky Deleersnijder. “Wij monitoren de netwerkomgeving onafgebroken zodat de bedrijfscontinuïteit van onze klanten gegarandeerd blijft.”

Smartsys is een van tientallen snelle groeibedrijfjes uit de Cronos groep in Kontich. Het bedrijf werd opgericht in 2008, ging onlangs doorheen een moeilijke overgangsperiode maar heeft sindsdien onder het management van Koen Kips en Franky Deleersnijder een nieuwe start genomen. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 3,5 miljoen euro. “We beseffen best dat we nog altijd in een latente economische crisis zitten maar we doen het ondertussen als Smartsys vrij goed”, zegt Franky Deleersnijder. “We mogen gezien de huidige marktomstandigheden zeker niet klagen.”

Smartsys focust op drie marktsegmenten: de levering en de installatie van hardware, het begeleiden van kleine ondernemingen naar de cloud en een volgehouden service, onderhoud en support.

Als een preferred partner van Dell en certified gold partner van Microsoft werkt Smartsys voor de klanten totaaloplossingen uit waarbij de nieuwste server- en netwerkinfrastructuur, workstations, back-up, opslag enz. geïmplementeerd wordt. Het bedrijf zorgt tevens voor een beveiligde omgeving door de installatie van een firewall binnen het netwerk.

Met een aanbod aan cloudinfrastructuur begeleidt Smartsys zijn klanten ook in de groeiperspectieven die ze uittekenen. Ze moeten in dit opzicht dan geen begininvesteringen doen want ze kunnen hun infrastructuur aanpassen in functie van de gerealiseerde uitbreidingen.

Service op maat van de klant. “Ik weet best, dat kan een holle commerciële slogan lijken. Maar voor ons is dat een absolute prioriteit. Wij garanderen onze klanten een volledig onderhoud van hun ICT-infrastructuur. We onderwerpen de systemen permanent aan een healtch check om ze tevens te optimaliseren. De garantie dat de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd blijft staat daarbij centraal.”

* Smartsys maakt deel uit van de Cronos groep. Liggen daar ook bepaalde lijnen uitgetekend voor het bedrijf?
Franky Deleersnijder: Uiteraard kunnen wij een beroep doen op de faciliteiten die onze groep kan bieden. Wij zitten daarbij tegen twee clusters in de groep aan, ERP en CRM. Wanneer de mogelijkheden zich aandienen kunnen wij daar uit putten.

* Zoekt U ook nog bijkomend personeel?
Franky Deleersnijder: Wij werken vandaag met 24 mensen. Wij kunnen inderdaad nog bijkomende mensen gebruiken, technische profielen die evenwel biezonder moeilijk te vinden zijn. Wij hebben verschillende vacatures openstaan maar de respons is biezonder zwak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer