Nieuws Antwerpen SMC en ABN zorgen samen voor optimalisatie van koelapparaten

SMC en ABN zorgen samen voor optimalisatie van koelapparaten

SMC en ABN zorgen samen voor optimalisatie van koelapparaten

WOMMELGEM/MUNSTERBILZEN – Een chiller, een apparaat dat een ruimte koelt door de warmte te verplaatsen naar een andere ruimte, kan vaak kritisch zijn in een productieproces. SMC Belgium uit Wommelgem nu een samenwerkingsverband afgesloten met het Limburgse ABN. Dankzij hun risicoanalyse en monitoringsoftware kunnen de shillers van SMC voortaan vanop afstand ingesteld, bediend en geanalyseerd worden.

Het Wommelgemse SMC Belgium, gespecialiseerd in industriële automatisering met pneumatische en elektrische technologieën, en het Limburgse ABN, specialist in koeling en verwarming, zorgen samen voor een optimalisatie van koelapparaten.

“Wij kunnen snel zijn omdat we eerst een risicoanalyse maken, waarbij we kijken naar kriticiteit, uitvalkans enerzijds en reparatie- of vervangingssnelheid anderzijds. Daar bovenop zetten we dan een monitoringssysteem op zodat we onderhoud, reparatie of vervanging kunnen gaan voorspellen, waardoor er helemaal geen ongeplande downtime ontstaat”, zegt Jo Nelissen, ceo van ABN.

“Onze chillers zijn volledig gebouwd op dat preventieprincipe doordat ze beschikken over uitgebreide monitoringsoftware waarbij de klant, wij of bijvoorbeeld ABN het chillerproces vanop afstand kunnen instellen, uitlezen, bedienen en analyseren. De software helpt ook bij het detecteren en verhelpen van mogelijke problemen in het proces en zorgt zo voor een verlengde levensduur van de chiller”, vult Hugues Maes, ceo van SMC Belgium, aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.