Nieuws Antwerpen Smulders Projects Belgium zoekt 20 man bijkomend personeel

Smulders Projects Belgium zoekt 20 man bijkomend personeel

Smulders Projects Belgium zoekt 20 man bijkomend personeel

smuldersSmulders Projects Belgium zoekt dringend 20  bijkomende werknemers voor zijn vestiging in Hoboken. “Wij willen onze onderhoudsdiensten vol continu laten draaien”, zegt HRM project manager Jan Van Eyken. “Wij hebben daarom extra stielmannen en ook leidinggevenden nodig.”

Smulders Projects Belgium is aan een nieuwe doorstart toe. Het bedrijf kwam enkele tijd geleden in moeilijkheden door de problemen van de Smulders Groep. De WCO-procedure bood een uitweg. Sindsdien draait de onderneming weer op volle toeren. In Hoboken worden oa. stalen constructies gebouwd voor windmolenparken op zee. Op de oude werf van de Cockerill Yards is er op die manier weer opvallend veel activiteit. “Wij hebben in dit opzicht vastgesteld dat wij op nogal wat key functies nog altijd met tijdelijk personeel werken. Wij geven er ondertussen de voorkeur aan om die functies door eigen vaste mensen te laten uitoefenen. Maar omdat niet iedereen van die tijdelijke werkkrachten kennelijk op ons aanbod kan ingaan zoeken wij bijkomende mensen.”

De Groep Smulders is enkele maanden geleden overgenomen door de Franse groep Eiffage. Dat heeft nieuwe pespectieven geopend voor Smulders Projects Belgium in Hoboken, Iemants Steel Constructions in Arendonk en Willems Staalconstructies in Balen, de drie Belgische bedrijven die tot de Groep Smulders behoorden.

Door snel de WCO-procedure (de wet op de continuïteit van de ondernemingen) in te schakelen en via de handelsrechtbank de leefbaarheid van de ondernemingen uit de groep aan te tonen staat de Groep Smulders ondertussen weer op de sporen. Zoöok de vestigingen van Smulders Projects in het Nederlandse Helmond en het Poolse Spomasz in Zary. Binnen de WCO-procdure is contact gelegd met de Franse bouwgroep Eiffage die best de commerciële mogelijkheden van de groep onderkende. Per 28 juni werd een voorlopige overeenkomst gesloten met de divisie Métal van Eiffage. Op 25 september jl. werd het voorlopige akkoord definitief onderschreven waardoor Eiffage een meerderheidsparticipatie van 87% kon nemen in de groep.

“Meteen ziet de toekomst er voor de 770 werknemers van de Groep Smulders er weer heel wat beter uit”, zegt Jan Van Eyken van het bedrijf. “Vooral omdat de groep er de facto operationeel heel goed voorstaat. Het orderboekje is voor de vijf ondernemingen goed gevuld.” Tijdens het vorige boekjaar waren de vijf ondernemingen uit de groep goed voor een globale omzet van 200 miljoen euro.

Ook in Hoboken liggen de kaarten weer goed. De reusachtige Titan hefkraan van de vroegere Antwerpse scheepswerf is er nog steeds actief. Volgens commercieel directeur Albert Smulders heeft Hoboken weer alle kansen. Het bedrijf heeft bestellingen lopen tot in 2015. Omdat Eiffage en haar divisie Métal ongetwijfeld verder willen investeren in de uitbouw van offshore windmolenparken zal Hoboken nieuwe kansen krijgen. In de afgelopen jaren heeft Smulders Projects Belgium bv. 70% van alle stalen funderingen aangemaakt die vandaag de windmolens in de Belgische Noordzee dragen.

De leiding over de Smulders Groep is vandaag in handen van Raf Iemants, Patrick Maes, Günther Sannen en Albert Smulders.

Eiffage tekent vandaag als Franse groep voor een omzet van zowat 14 miljard euro. Het concern stelt in zijn vijf divisies (bouw, energie, openbare werken, metaal en concessies) in totaal 70.000 mensen tewerk. Eiffage is de vijfde grootste Europese bouwgroep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.