Nieuws Antwerpen Snel en gemakkelijk afrekenen in winkels met smartphone of tablet

Snel en gemakkelijk afrekenen in winkels met smartphone of tablet

Snel en gemakkelijk afrekenen in winkels met smartphone of tablet

Payconiq, initiatief van ING, KBC/CBC en Belfius, presenteert de toekomst van mobiel betalen met de Payconiq app en speelt daarmee in op nieuwe Europese wetgeving die in 2018 zal worden ingevoerd. Niet alleen aankopen in winkels kunnen contactloos worden afgerekend, ook kunnen Payconiq gebruikers onderling geld naar elkaar overschrijven, zonder rekeningnummers te moeten uitwisselen.

De handelaar kan de betaling simpelweg via een smartphone of tablet laten verlopen. Inmiddels bieden meer dan 15.000  handelaars en zelfstandigen de betaaloptie aan hun klanten aan, van tandarts tot taxi en frituur tot fietsenwinkel.

Bovendien werkt Payconiq samen met joyn, een loyaliteitsprogramma waarmee handelaars hun nieuwe en bestaande klanten kunnen belonen met aantrekkelijke spaaraanbiedingen.

“Met de vernieuwde Payconiq app brengen we de betaaldiensten van de toekomst naar België,“ zegt Joeri Lieten, Country Manager Payconiq België. “Het verrichten van betalingen wordt met de app voor zowel de consument als de winkelier makkelijker dan ooit. De handelaar heeft alleen een internetverbinding en een smartphone of tablet nodig om een betaling te kunnen ontvangen.”

De Payconiq app is beschikbaar voor iOS in de Apple App Store en voor Android in de Google Play Store. Rekeninghouders bij ING, KBC/CBC en in het voorjaar ook Belfius kunnen de app direct activeren. Tot dan kunnen klanten van Belfius, net als houders van een rekening bij andere banken, na een betalingsverificatie gebruik maken van de app.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.