Nieuws Antwerpen Sociale onrust groeit bij Alcatel-Lucent

Sociale onrust groeit bij Alcatel-Lucent

Sociale onrust groeit bij Alcatel-Lucent

alcaOok bij Alcatel-Lucent Bell in Antwerpen maken de werknemers zich steeds meer zorgen. De eerder aangekondigde overname van Alcatel-Lucent door het Finse Nokia brengt onrust. De vakbonden zijn boos omdat ze “op geen enkele manier informatie krijgen over de ontwikkelingen.”

Tijdens een internationale bijeenkomst van de IndustriALL European Trade Union, een overkoepelende vakbondsorganisatie hebben de vertegenwoordigers van Alcatel-Lucent en Nokia hun bezorgdheid uitgesproken over de ontwikkelingen bij hun respectievelijke bedrijven. Ze nemen het niet dat ze “helemaal geen informatie krijgen en ook niet geconsulteerd worden.” Noch over wat er beslist wordt, noch over de opgemaakte kalender.

Na een meeting waarop oa. de toenemende consolidatie in de telecomwereld besproken werd vragen de vakbonden “een dringende bijeenkomst met het management.” Ze hebben daartoe een open brief opgesteld ten aanzien van Philippe Camus, de ceo en voorzitter van Alcatel-Lucent, Rajeev Surs, de ceo van Nokia en Risto Sülasmaa, de voorzitter van Nokia. Daarin stellen ze oa. dat “het succes van een acquisitie in grote mate bepaald wordt door het engagement en de motivatie van de eigen personeelsleden.”

Nogal wat werknemers maken zich zorgen over de toekomst van de nu nog 40.000 researchmensen die vandaag verdeeld zitten over de verschillende vestigingen van de twee groepen. Via de vakbonden wordt meer duidelijkheid gevraagd over de toekomst van de onderscheiden projecten. Een en ander gaat ook over de toekomst van Alcatel-Lucent Bell, de Antwerpse vestiging van de Franse groep. Vandaag werken er nog zo’n 1500 man, daaronder flink wat geavanceerde researchmensen. In Antwerpen is oa. een van de wereldberoemde Bell Labs aan het werk. De vakbonden vragen via Ulrich Eckelmann en Luc Triangle het management tekst en uitleg bij de langetermijnperspectieven voor de onderscheiden onderzoeksprojecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.