Nieuws Antwerpen Soeprème start verrukkelijke samenwerking met Brouwerij De Klem

Soeprème start verrukkelijke samenwerking met Brouwerij De Klem

Soeprème start verrukkelijke samenwerking met Brouwerij De Klem

NIEL/BOOM – Al meer dan vijf jaar levert Soeprème verse soepen aan bedrijven, scholen, overheidsinstellingen en horecazaken met verse soepcreaties. Nu de activiteiten daar stil liggen, start de onderneming uit Niel een samenwerking met Brouwerij De Klem. Iedere donderdag kunnen particulieren hun voorraad bier en verse soepen komen inslaan.

Wekelijks levert Soeprème zo’n 5.000 liter soep. Daarvoor is een grote stock groenten nodig. En net wanneer die was aangevuld, kwamen de verregaande coronamaatregelen van de overheid. Om de schade te beperken, besloot zaakvoerder Tijs Callaerts om een afhaaldag in de eigen productieruimte te organiseren. Dat groeide meteen tot een wekelijks concept met Brouwerij De Klem.

“Elke donderdag en vrijdag opende Brouwerij De Klem een bar, maar ook dat is niet meer mogelijk. Dus besloten we om gezamenlijk een afhaalmoment te organiseren”, legt Tijs Callaerts uit. “Iedere donderdag kunnen mensen terecht bij Brouwerij De Klem tussen 19 en 21 uur om hun voorraad bier en verse soep in te slaan.”

Er zijn klassiekers zoals tomaten- en pompoensoep, maar ook niet-alledaagse varianten zoals broccoli- of Thaise currysoep.

Soep en bier: een geslaagde combinatie

Voor Soeprème is het niet de eerste keer dat het een samenwerking aangaat met Brouwerij De Klem. Zo werd eerder al een knolseldersoep gemaakt met de Hellegat Super Blond van Brouwerij De Klem. “Die viel toen erg in de smaak. Nu we opnieuw de krachten bundelen, brengen we ze zeker opnieuw uit. Ook particulieren mogen dus binnenkort deze smaaksensatie in het assortiment verwachten.”

Warme oproep

Tijs Callaerts biedt zijn soepen ook aan de Welzijnsschakel in Boom aan, nog voor het virus uitbrak. Hij hoopt dat bedrijven die hetzelfde deden, dat ook in deze moeilijkere periode blijven doen. “De Welzijnsschakel stelt voedselpakketten samen die tweewekelijks worden bedeeld aan mensen die het minder breed hebben. Zij hebben het nu ongetwijfeld nog moeilijker. Daarom een warme oproep aan iedereen met overschotten of partners die voorheen al voedsel voor de Welzijnsschakel gaf: blijf dit doen.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.