Nieuws Antwerpen Softwarebedrijf dat vrijwilligers en artsen in vaccinatiecentra inroostert, overgenomen door Visma

Softwarebedrijf dat vrijwilligers en artsen in vaccinatiecentra inroostert, overgenomen door Visma

Foto Marc Herremans

Softwarebedrijf dat vrijwilligers en artsen in vaccinatiecentra inroostert, overgenomen door Visma

ANTWERPEN – De Noorse softwaregroep Visma heeft Beeple overgenomen, een plannings- en communicatietool die helpt om werknemers met wisselende shiften in te roosteren. Beeple werd in 2016 opgericht door Karel Rabaut en Nathan Samson.

De software van Beeple maakt het mogelijk om verschillende personen tegelijk op een planning te laten werken en automatisch complexe factoren zoals statuten in de verwerking op te nemen. De tool bewees zijn nut in de vaccinatiecentra van verschillende grote centrumsteden.

Vandaag heeft het bedrijf een dertigtal werknemers en bedient het klanten in diverse sectoren, van uitzendkantoren tot organisaties in retail, horeca en de zorgsector. De tool heeft maandelijks zo’n 30.000 actieve gebruikers in 26 landen. De belangrijkste markt is de Benelux, met Frankrijk en Spanje als voornaamste groeilanden.

Software as a service

“We hebben de ambitie om te blijven groeien in de Benelux en ook nieuwe markten in het buitenland te verkennen”, zegt Karel Rabaut van Beeple. “Bij Visma komen we thuis. Ze begrijpen onze business goed en dat zal ons helpen om verder op te schalen, vooral op het gebied van software as a service.”

 

Karel Rabaut van Beeple. Foto RR

Beeple blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma-groep.

“We zijn in de Benelux een herkenbaar en sterk merk, dus blijven we zeker vasthouden aan onze eigen naam en identiteit”, benadrukt mede-oprichter Nathan Samson. “Natuurlijk gaan we wel de nodige synergieën met Visma opzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.