Nieuws Antwerpen Softwarebedrijf Infomat versterkt bedrijfsprocessen

Softwarebedrijf Infomat versterkt bedrijfsprocessen

Softwarebedrijf Infomat versterkt bedrijfsprocessen

infomatDe automatisatie van het papierwerk binnen de Luxemburgse Voetbalbond kan allicht de opstap worden naar een gelijkaardig contract met de Belgische Voetbalbond. Bij het softwarebedrijf Infomat is men alvast biezonder trots op de uitbouw van het Luxemburgse platform. De Wilrijkse onderneming mag hopen dat de sterke groei uit de afgelopen jaren daarmee verder geconsolideerd kan worden.

Infomat is er verleden jaar alvast in geslaagd om de zeer goede cijfers van 2012 in een moeilijk 2013 vast te houden. “We hebben een omzetcijfer van 5,1 miljoen euro neergezet”, zegt zaakvoerder Stephan Van Bulck. “Dat was een hele prestatie. Vooral omdat de brede omgeving nog helemaal in een heuse crisissfeer zat. We hopen die ontwikkelingen in de komende jaren verder te zetten.”

Infomat is als bedrijf gegroeid uit de contacten die IBM in 1997 legde met John Ferdinande en Stephan Van Bulck met het oog op de lancering van zijn nieuwe ERP-software Dimasys. Ferdinande en Van Bulck zochten van hun kant naar toenadering tot het beursgenoteerde informaticabedrijf Systemat. Met Dimasys, gebaseerd op progress-technologie en de IBM AS/400 achtergrond anderzijds werd een softwarebedrijf opgericht dat op alle vlakken complementair was met de infrastructuuractiviteiten van Systemat.

In de afgelopen jaren werd de initiële ERP-activiteit rond Dimasys uitgebreid tot een volledig pallet aan business software met ERP, CRM, ECM of document management en software voor sportfederaties en ledenorganisaties. Op die manier is een brede klantenkring opgebouwd van KMO’s, grote bedrijven, overheidsinstellingen, ledenorganisaties en sportbonden.

Uiterlijk in 2013 hebben John Ferdinande en Stephan Van Bulck een management buy-out opgezet waardoor ze Infomat overnamen.

“We mogen vandaag zeker niet mopperen”, zegt Stephan Van Bulck. “We leggen nu de eerste contacten voor wat in 2015 nieuwe projecten kunnen worden. Het ziet er niet slecht uit, wat we als signalen opvangen is hoopgevend. Onze klanten zijn er kennelijk wel degelijk toe bereid om te investeren in procesverbeteringen, efficiëncyverbeteringen en snellere informatieverwerking. We hebben in dit opzicht een breed project uitgewerkt voor het kledingbedrijf Van Laere International in Hamme bv. We hebben er onze ERP-applicatie Dimasys/ENT geïnstalleerd waardoor het bedrijf snellere doorlooptijden kan realiseren, een verminderde foutenlast en een optimalisatie van het voorraadbeheer. Onze module kan immers vlot overweg met maten en kleuren, barcoderingen en optimale voorraadhoeveelheden dankzij de automatische minimax-berekeningen. Een en ander is gekoppeld aan een elektronische facturatie wat ook op administratief vlak voor verbeeringen moet zorgen.”

Dimasys van Infomat is modulair opgebouwd en kan steeds ruimere applicaties aan van verkoop, tot inkoop, logistiek, e-commerce, barcoding, stockbeheer enz. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren oa. Rony Mertens, Inter Sport, L’Avenir, Group Cleyns, Selfmatic, Cypers enz. Infomat heeft ook kantoren in Luik, Arnhem en Luxemburg. Het bedrijf stelt 40 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer