Foto: rr

Softwarebedrijf InviteDesk uit Willebroek bundelt krachten met Antwerps broertje

WILLEBROEK - ANTWERPEN - InviteDesk uit Willebroek en het Antwerpse Halito!, die beide evenmentensoftware ontwikkelen, fuseren. Met deze overname door InviteDesk wordt de groep de grootste speler in de Benelux en staat ze sterker voor internationale groei. Met InviteDesk verhogen bedrijven hun return on investment (ROI) van eventmarketing.  Ze gebruiken het platform om uitnodigingen te versturen, registraties op te volgen, en om verkoop- en marketingteams efficiënter te laten samenwerken met real-time data.

InviteDesk werd opgericht in 2018 door, Jan Heiremans, Matthias Goossens en Mark Van der kinderen en wist op korte tijd te groeien in België en daarbuiten. “Evenementen zijn vaak een belangrijke marketingtool voor veel bedrijven, maar leveren niet altijd een duidelijke ROI. Enerzijds is de opkomst op een evenement niet altijd wat het moet zijn en anderzijds kost het vaak veel werk van de marketing- en verkoopploeg om het hele communicatieproces vlot te laten verlopen", vertelt Jan Heiremans, medeoprichter van InviteDesk. “Met InviteDesk zorgen we voor een efficiënter proces en een volle zaal met de juiste gasten zodat je evenementenbudget optimaal rendeert.”

Het Antwerpse softwarebedrijf Halito!, dat in 2010 werd opgericht door Bart van Zele, ondersteunt met zijn platform de eventprofessional met de voorbereiding, uitvoering en opvolging van B2B events. Of het om kleine of grote events gaat, en of ze live, hybride of online zijn, dat maakt voor de firma geen verschil. "Op het vlak van security hebben we de lat altijd heel hoog gelegd, waardoor we in de markt een betrouwbare speler geworden zijn. Dat vinden onze corporate klanten terecht een doorslaggevend argument”, legt Bart Van Zele, oprichter van Halito!, uit.

Internationale groei

“Met een complementaire klantenportfolio in internationale corporates, overheden, KMO’s en verenigingen hebben zowel Halito! als InviteDesk in de voorbije jaren duidelijk bewezen dat er een nood is aan onze software. En niet alleen in de Benelux want we hebben klanten in 13 landen en 3 continenten”, zegt Mark Van der kinderen van InviteDesk. “Dankzij deze fusie hebben we in de Benelux een duidelijke marktleiderspositie ingenomen. Van hieruit zullen we deze positie in de Benelux verder uitbouwen, en zullen we tegelijkertijd sterk inzetten om ook internationaal sneller en efficiënter te groeien.”