Nieuws Antwerpen Soppa Fest met noedelsoep

Soppa Fest met noedelsoep

Soppa Fest met noedelsoep

emmaSoepfeestjes op kot hebben van de 23-jarige Emma Vanhoof uit Mol-Sluis een onderneemster gemaakt. Ze levert glazen potten met instant noedels, groenten en kruiden aan hippe Antwerpse koffiebars. Die gieten er kokend water over en serveren hun klanten een lekkere noedelsoep. De leveringen doet Emma met een bakfiets want ze vindt duurzaamheid belangrijk. Voor alle duidelijkheid: ze woont intussen in Antwerpen.

Emma studeerde toegepaste taalkunde en behaalde nadien nog een master in bedrijfscommunicatie. Tijdens haar studies organiseerde ze soepfeestjes voor vrienden die op hun beurt vrienden meebrachten. Dat was 1 keer per week, meestal op vrijdagmiddag. De opbrengst ging naar een project in Nepal.

Zo ontdekte ze dat eten haar passie was en ze startte een foodblog. Na een verblijf van een half jaar in Nepal zocht ze werk en belandde ze in de keuken van restaurant Caravan in Antwerpen. Wanneer vorig najaar vrienden een lekkere hap zochten om ’s avonds te serveren in een pop-up bar voor starters, bedacht ze de noedelpotjes.

De reacties daarop waren heel enthousiast en er werden er veel van verkocht. Dat bracht haar op de  idee om daar mee binnen te stappen bij andere barretjes.

Intussen bestaat ook een variant met couscous en geroosterde sesamzaadjes en met slaatjes. Het concept met de glazen potten blijft behouden.

Afgelopen januari ging de jonge onderneemster van start als zelfstandige in bijberoep en combineert ze de leveringen met een deeltijdse job in het restaurant. Vanaf mei ging ze volledig voor haar eigen eetconcept dat Soppa Fest gedoopt werd. Ze levert nu op verschillende plaatsen. Ze hoopt dat ook bedrijven interesse zullen krijgen want ze wil haar potjes als lunch afleveren.

Die bestellingen levert Emma allemaal met haar fiets met aanhangwagen. Het leeggoed neemt ze de volgende keer weer mee terug, een kwestie van hergebruik.

Emma is te bereiken op emma@soppafest.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.