Nieuws Antwerpen Soudal strijkt neer op Rinkven Golfclub in Schilde

Soudal strijkt neer op Rinkven Golfclub in Schilde

Soudal strijkt neer op Rinkven Golfclub in Schilde

De Soudal Open is het nieuwste internationaal topsportevenement. Van 12 tot en met 15 mei vindt de eerste editie ervan plaats op Rinkven Golfclub in Schilde. Dit internationaal golftornooi uit de DP World Tour heeft maar liefst 2 miljoen dollar aan prijzengeld. De drie Belgische toppers Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts bevestigden al hun deelname. Golfer en ondernemer Vic Baron Swerts van het Turnhoutse Soudal is fier dat hij het event kan ondersteunen.

Het nagelnieuwe evenement kwam tot stand onder impuls van sportbedrijf Golazo, ondernemer en golfer Vic Swerts van Soudal en Rinkven Golf Club. De Soudal Open wil Belgische golfers en golffans de kans geven vier dagen lang de internationale toppers aan het werk te zien. Voor het grote publiek is dit dan weer een unieke kans om golf te ontdekken en mee te maken.”Als Belgisch bedrijf dat wereldwijd actief is, zijn we erg fier om een tornooi van de DP World Tour in België te kunnen ondersteunen”, zegt Vic Swerts, oprichter van Soudal.

“Met dit titelpartnership wil Soudal er mee een feest van maken en the place to be zijn voor de Belgische golfliefhebber. Dat het tornooi plaats vindt op mijn club Rinkven en dat we Jack Nicklaus mogen ontvangen, maakt het alleen nog maar mooier.”

Met deze eerste Soudal Open is de European Tour golf terug van weggeweest in België. De Soudal Open is een wedstrijd die over 72 hole strokeplay wordt gespeeld: elke dag een 18-hole ronde en de scores worden opgeteld. 156 spelers nemen deel, na dag twee blijft de top-65 (+ wie in dezelfde score eindigt) over. Aan de vooravond van het tornooi, op woensdag, vindt de pro-am-competitie plaats.

Aan het 18e hole zal een grote publiekstribune opgebouwd worden en er komt een fandorp met eten, drank en animatie. Tickets zijn vanaf nu te koop via de website van de Soudal Open, voor bedrijven zijn er tal van hospitality pakketten beschikbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.