Nieuws Antwerpen Spaanse casa is erg gegeerd bij Antwerpenaren, stelt Azull vast

Spaanse casa is erg gegeerd bij Antwerpenaren, stelt Azull vast

Spaanse casa is erg gegeerd bij Antwerpenaren, stelt Azull vast

ANTWERPEN – Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed, organiseert 4 juni een gratis webinar over de gevolgen van corona op de Spaanse vastgoedmarkt. Ceo Marleen De Vijt wil daarmee een antwoord bieden op de enorme hoeveelheid vragen die Azull dezer dagen krijgt over eventuele prijsdalingen op de Spaanse woningmarkt. Volgens Azull kochten vorig jaar naar schatting 1.200 Antwerpenaren een Spaanse casa, waarmee ze op de eerste plaats staan.

Door de coronacrisis heerst er grote onzekerheid op de Spaanse vastgoedmarkt. Bepaalde grote vastgoedspelers houden voet bij stuk dat er nauwelijks een effect zal zijn op de woningprijzen, terwijl anderen dan weer spreken over stevige dalingen tot wel 14 procent. Onduidelijkheid troef dus, ook voor de duizenden Belgen die een tweede verblijf in Spanje hebben. Een groep die de voorbije 10 jaar enorm gegroeid is, en voor een groot deel uit Antwerpenaren bestaat.

Daarom bundelde Marleen De Vijt, de ceo van Azull, de meest voorkomende vragen van de Belgische tweedeverblijvers en investeerders. 4 juni organiseert De Vijt een gratis webinar om zo veel mogelijk van deze vragen te beantwoorden.

In Spanje, waar de crisis van 2008 alvast veel harder toesloeg dan in België, wordt nu ook volop gespeculeerd. Azull benadrukt in eerste instantie al een belangrijke zaak: de impact zal niet in elke regio hetzelfde zijn. “Er is niet zoiets als ‘de Spaanse vastgoedmarkt’, elke regio heeft zijn eigen markt. Je kan dan wel gemiddelden berekenen maar in werkelijkheid zal de impact van de coronacrisis in elke regio anders zijn”, besluit De Vijt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.