Nieuws Antwerpen SpacePal kan terecht bij Europees Ruimtevaartagentschap

SpacePal kan terecht bij Europees Ruimtevaartagentschap

SpacePal kan terecht bij Europees Ruimtevaartagentschap

spaceDe start-ups SpacePal en HighWISE maken sinds kort deel uit van het ESA BIC programma. De twee bedrijven kunnen zo voortaan rekenen op financiële en technologische ondersteuning van het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA), Innotek en hun geassocieerde partners. Met deze twee nieuwkomers staat de teller nu op 9 goedgekeurde ESA BIC Flanders projecten.

SpacePal werd eind 2015 opgericht als spin-off van Voxdale. Het Antwerpse ontwerpbureau voerde al een ruime tijd onderzoek naar ondergrondse inventarisatie-technologieën. SpacePal zal zich de komende jaren richten op de doorontwikkeling en industrialisatie van producten en systemen die inspectie en parametrisatie van rioleringsnetwerken veiliger en efficiënter maken.

“Wij zijn heel blij met de toetreding tot ESA BIC”, reageert Bram Plancke, mede-oprichter en CEO van SpacePal. “Deze steun biedt op verschillende gebieden een enorme meerwaarde voor onze start-up. Enerzijds kunnen we een beroep doen op de expertise van Innotek en zijn technologische partners om ons product optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is ook de financiële steun interessant om een deel van de operationele kosten te kunnen dekken. Bovendien creëert het ESA BIC statuut voor ons jonge bedrijf een aanzienlijke geloofwaardigheid naar partners en klanten toe.”

De tweede toegetreden start-up is HighWISE, de nieuwe dienst van MagicView Connected Products Belgium BVBA te Houthalen. HighWISE is een nieuwe, innovatieve carpooldienst voor het dagelijks woon-werkverkeer, waarbij met behulp van een revolutionaire lokalisatie- en transactietechniek enerzijds mensen en auto’s herkend worden en anderzijds ritten fiscaal geregistreerd worden. Het nieuwe mobiliteitsprogramma moet een gunstig effect hebben op de wagenbenutting van werknemers die dagelijks via een snelweg naar het werk rijden, alsook op het heersende fileleed.

“Dankzij ESA BIC Flanders is het voor MagicView mogelijk om de gesofisticeerde telematicatechniek te produceren en te evalueren in een live testopstelling. Hiervoor wordt een beroep gedaan op geavanceerde satellietnavigatietechnologie”, reageert ir. Frank Daems.

Sinds 2012 fungeert Innotek als ESA BIC Flanders en ondersteunt het initiatieven die ruimtevaarttechnologie valoriseren naar aardse toepassingen. ESA Business Incubation Centre (BIC) Flanders helpt pionierende ondernemers bij het omzetten van vernieuwende ideeën in bedrijven. Hiervoor kunnen zij rekenen op een incubatiepakket, bestaande uit subsidies, technische expertise en steun bij het ondernemen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.