Nieuws Antwerpen Spanje alsmaar populairder als overwinterplek.

Spanje alsmaar populairder als overwinterplek.

Spanje alsmaar populairder als overwinterplek.

Spanje wordt alsmaar populairder als land om te overwinteren. Dat heeft zowel te maken met de geopolitieke situatie in de wereld als met meer praktische overwegingen. De onstabiele situatie in Turkije en Egypte zorgt ervoor dat veel overwinteraars die landen links laten liggen. Maar ook naar de ‘kleintjes’ wordt gekeken: zo blijkt uit een enquête van het immokantoor ‘Hip Estates’ dat het leven in Spanje maar half zo duur is als in België.

In december vlogen bijna 200.000 Belgen naar Spanje, velen daarvan naar hun tweede verblijf. De Spaanse overheid maakte eerder al bekend dat het land in 2016 een recordaantal van 75 miljoen toeristen, waaronder 2,2 miljoen Belgen, mocht ontvangen.

“De superkoopjes zijn gedaan en de prijzen van immobiliën stijgen al eventjes, maar toch kochten in 2016 opnieuw zo’n 3.000 landgenoten een tweede verblijf in Spanje. Dat heeft ook te maken met de toestand in het Midden-Oosten”, vertelt makelaar Leen Vermeulen van Hip Estates.

Bijkomend argument is de levensduurte, of in Spanje de ‘levensgoedkoopte’. Hip Estate maakte een berekening van een aantal courante producten, waarbij de prijzen in de supermarkt en in restaurants aan de Belgische en Spaanse kust met elkaar werden vergeleken. Als je in ons land 95,53 euro betaalt, ben je in Spanje amper 46,14 euro kwijt, zegt Hip Estates. Het prijsverschil geldt ook voor vastgoed. In Spanje heb je al een nieuwbouwappartement met twee slaapkamers vanaf 125.000 euro, zegt Hip Estates.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.