Nieuws Antwerpen Spanning om JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer

Spanning om JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer

Spanning om JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer

biolectricTijdens vijf spannende provinciale voorrondes werden de finalisten voor de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer gekozen. Op 21 mei e.k. wordt in Aalst uitgemaakt wie de Vlaamse titel mag krijgen. Meer informatie op www.jongeondernemervanhetjaar.be

De vijf finalisten zijn:

• Provincie Antwerpen: Philippe Jans, oprichter en zaakvoerder van Biolectric uit Temse. Philippe Jans (foto) heeft een zogenaamde pocket biomethaangasinstallatie ontworpen die op het niveau van de individuele boerderij groene energie aanmaakt op basis van rundermest. Biolectric is ondertussen al vier jaar operationeel en is onderhand uitgegroeid tot een team van 15 personeelsleden. Het bedrijf heeft recent ook zijn internationale vleugels uitgeslagen, met vertegenwoordiging in 7 Europese landen van Zweden tot Italië. In België zijn ondertussen al meer dan 70 installaties gebouwd. Pocketmethaangasinstallaties hebben niet de nadelen van grootschalige biogasinstallaties die een overlast veroorzaken aan geurhinder en transport.
Biolectric en Philippe Jans haalden het in Antwerpen van hun rivalen Via Futura en Bart van Zele, Jorik Romboouts van Rombit en Thierry Kirchstein van de United International Business School.

• Provincie Vlaams-Brabant: Samuel De Wever van Destiny, een B2B telecomprovider die communicatieoplossingen op maat aan bedrijven aanbiedt volgens het eigen concept ‘Integra’. Met meer dan 1000 bedrijven in hun klantenportfolio is Destiny een echte challenger.

• Provincie Limburg: Bart Swinnen startte in 2002 samen met Jan Renckens Luminex LCE op. Luminex LCE is een fabrikant van datadistributieapparatuur voor de professionele entertainmentindustrie. Het bedrijf kan referenties als Tomorrowland, Robbie Williams, de Olympische Spelen en Disneyland voorleggen.

• Provincie Oost-Vlaanderen: Benjamin Rieder is één van de mannen achter Bubble Post, een innovatief bedrijf dat goederentransport voorziet van en naar het stadscentrum. Al vanaf 2012 leveren koeriers per fiets pakjes in het centrum van Gent. Drie jaar later breidde Benjamin Rieder zijn concept uit naar Sint-Niklaas, Kortrijk, Antwerpen en Brussel.

• Provincie West-Vlaanderen: Patrick Reyntjens is zaakvoerder van GEOxyz in Zwevegem. Als zoon van een landmeter maakte hij van zijn hobby (watersport) zijn beroep en werd “meter op water”. GEOxyz specialiseert zich in hydrografisch, geofysisch en geotechnisch onderzoek met ook algemene support aan offshore renewable energy bedrijven.

“Ook dit jaar was de maand van de Jonge Ondernemer een geweldig succes” zegt Kristof Finck, commissiedirecteur voor de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer 2015. ”Het valt me op dat jaar na jaar de interesse van jonge ondernemende mensen in deze award blijft groeien. De kandidaten verbazen ons elk jaar en het aantal bezoekers ligt telkens weer een stuk hoger. De Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 selecteren wordt dus geen gemakkelijke opgave voor onze vakkundige jury. Het belooft dus op 21 mei een zeer spannende finale te worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.