Nieuws Antwerpen Specialisten van Netwerk helpen bottlenecks doorbreken

Specialisten van Netwerk helpen bottlenecks doorbreken

Specialisten van Netwerk helpen bottlenecks doorbreken

netwerkBedrijven die installaties uit dienst moeten nemen voor onderhoud of voor uitbreidingswerken hebben het doorgaans niet makkelijk. Het loopt dan vaak nogal eens fout. “Wij zijn specialisten in technische projectondersteuning”, zegt Maurice van Lint van Netwerk. “Wij beschikken over vakspecialisten die de ondernemingen als werkvoorbereider kunnen assisteren en de shut down met hun generalistische kennis van de meeste disciplines doorheen die moeilijke periode kunnen helpen.”

Netwerk wordt vaak nog geconcipieerd als een ingenieursbureau. “We zijn echter veel meer dan dan,” zegt Maurice van Lint. “Wij zijn als Antwerps bedrijf gespecialiseerd in technische projectondersteuning. Dit betekent dat wij voor de meest uiteenlopende sectoren specialisten kunnen sturen die in overleg met de klant doelgerichte en kwalitatieve oplossingen kunnen uitwerken. Sommigen hebben het ook over een project sourcing bedrijf. Dat kan ook maar het klinkt alleen wat ontoegankelijker.”

Om de kwaliteit van zijn dienstverlening nog te optimaliseren organiseert Netwerk overigens geregeld cursussen waar bepaalde thema’s uitgewerkt worden. Daar nemen zowel de eigen werknemers als externen aan deel. Ze worden begeleid door vakspecialisten die hun kennis opgedaan hebben in de praktijk.

Antwerpen is nu eenmaal de Europese hoofdstad van de chemie. Het lijkt dan ook normaal dat Netwerk vooral in de sector van petrochemie en raffinage actief is. In die sector worden overigens geregeld grote onderhoudswerken opgezet waar het personeel van Netwerk perfect kan ingeschakeld worden. “Wij hebben een netwerk van liefst 150 vakmensen (daarvan 30 freelancers)  die elk voor zich toppers zijn in hun branches,” zegt Maurice van Lint nog. “Het gaat dan overigens niet enkel om raffinage en petrochemie. Wij zijn net zo goed thuis in zegmaar de energiesector, de farma, de metaalbedrijven enz. Het komt er enkel maar op aan dat de klanten gebruik kunnen maken van onze flexibele projectmatige inzet waarmee we tijdelijke moeilijke periodes kunnen overbruggen.”

Netwerk is gegroeid uit het initiatief van Stijn De Loore die zelf een aantal jaren in de branche actief was vooraleer hij zo’n acht jaar geleden zijn eigen bedrijf opzette. Maurice van Lint was eerder aan de slag bij het interimbedrijf USG People.

Tot de klanten van Netwerk behoren de BASF’s, de Bayer’s en de Monsanto’s van deze wereld. Maar ook ondernemingen als Fluxys, ArcelorMittal, Total enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.