Nieuws Antwerpen Sportleraar uit Kapellen wint zijn lichaamsgewicht in bananen

Sportleraar uit Kapellen wint zijn lichaamsgewicht in bananen

Sportleraar uit Kapellen wint zijn lichaamsgewicht in bananen

Peter Van Wellen, sportleerkracht aan het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen, heeft zijn eigen lichaamsgewicht in bananen gewonnen. Hij kwam als winnaar uit de Haven & Goed-wedstrijd, waarmee je je eigen lichaamsgewicht in bananen kon winnen. Je moest dan wel de meest originele reden kunnen opgeven waarom je die prijs verdiende. “Als leraar lichamelijke opvoeding ben ik heel erg bezig met beweging en gezonde voeding. Ik probeer mijn leerlingen, maar ook mijn collega’s, te stimuleren om zo gezond mogelijk te leven. Eén banaan bevat 80 voedingssupplementen en is dan ook een vast onderdeel van mijn dagelijkse menu”, zegt Van Wellen. En die lofzang op de banaan viel allicht in goede aarde bij de bananenimporteurs.

Antwerpen is immers de wereldbananenhaven bij uitstek. Die bananen komen meestal van plantages uit
West-Afrika en Centraal- en Zuid-Amerika. Ze worden, nog groen, in koelcontainers opgeslagen die dan het schip opgaan.  In de Antwerpse haven worden ze in paletten en dozen opgeslagen in gekoelde magazijnen, van waaruit het eert naar de rijperij gaat en dan naar de winkels.
“Ik eet zelf twee tot drie bananen per dag” zegt Peter Van Wellen. “Maar de 75 kg die ik vandaag win, zullen verdeeld worden onder de meer dan 600 leerlingen en collega’s van mijn school. Ik probeer ze dagelijks te motiveren om zo gezond mogelijk te leven. Bananen zijn erg gezond” aldus Van Wellen.

Van Wellen kreeg zijn prijs uit handen van havenschepen Marc Van Peel. “Wie hier, of in Parijs of  Barcelona een banaan eet kan er vrijwel zeker van zijn dat die langs de haven van Antwerpen is gegaan. Wekelijks ontvangt de grootste lader en losser van fruit in onze haven 23 miljoen kilo bananen die nadien heel Europa rondgaan. We zijn tevreden dat het kromme goud werk geeft aan vele mensen” zegt Van Peel.

De bananen die vandaag werden uitgedeeld in Mater Salvatoris, werden geschonken door Greenyard uit Sint-Katelijne-Waver, een van de grootste fruitimporteurs.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.