Nieuws Antwerpen Sportmerk JAKO bouwt nieuwe hoofdzetel in Lier

Sportmerk JAKO bouwt nieuwe hoofdzetel in Lier

Sportmerk JAKO bouwt nieuwe hoofdzetel in Lier

LIER – JAKO, een Duits producent van sportkledij, kent een sterke opmars en investeert daarom in de bouw van een nieuwe hoofdzetel voor België-Nederland-Frankijk. Het hoofdkantoor komt in de te ontwikkelen kmo-zone Bollaarpark in Lier.

“Een bewuste keuze, want JAKO is in de loop der jaren sterk vergroeid geraakt met deze stad”, aldus general manager Jan Jacobs van JAKO BeNeFra. In 1998 begon het bedrijf in de Pallieterstad vanuit het niets. En in het voorjaar van 2020 opent de nieuwe hoofdzetel er de deuren. JAKO ambieert van hieruit een groei van 21 naar 30 miljoen euro tegen 2025.

JAKO heeft een sterke emotionele band met de stad. Het bedrijf grossiert in sponsorovereenkomsten en samenwerkingen met de vele sportclubs in Lier en omgeving. Maar liefst 300 verenigingen in België werken met JAKO.

Jan Jacobs: “Tegenwoordig zijn zowel Lyra-Lierse als Lierse Kempenzonen JAKO-clubs, maar ook Basket Lier en AC Lierse. Ook RAFC Antwerp en vele andere sportclubs uit de regio rekenen op onze steun.”

De 21 werknemers die JAKO vandaag te werk stelt, zijn overigens bijna allemaal afkomstig uit de onmiddellijke omgeving. “Als we onze zetel zouden verhuizen naar Brussel of Antwerpen-centrum, lopen we het risico dat onze beste werknemers afhaken. En zij zijn mee de sleutel tot het succes achter onze groei.”

Opvallend design

JAKO kocht een unit in het gloednieuwe bedrijvenpark Bollaarpark aan het Vakenderveld. “De projectontwikkelaar FUTURN realiseerde het ontwerp samen met de Stad Lier en op papier ziet het er al prachtig uit”, licht Jacobs toe.

”Het nieuwe hoofdkwartier zal dankzij het strakke en opvallende design niet te missen zijn voor al wie vanaf de Ring van Lier het industriegebied binnenrijdt. Onze grootste trots wordt de indrukwekkende showroom.”

Het nieuwe gebouw is C0²-neutraal. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen ervoor dat alles milieuvriendelijk gekoeld en verwarmd wordt. “We moedigen onze medewerkers aan om met de fiets naar het werk te komen. Hun fiets kunnen ze kwijt in een overdekte fietsenstalling en na de fietstocht kunnen ze douchen. Sporten zit niet voor niets in ons DNA.”

Het gebouw wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.