Nieuws Antwerpen Sportpaleisgroep runt nu ook Capitole in Gent

Sportpaleisgroep runt nu ook Capitole in Gent

Sportpaleisgroep runt nu ook Capitole in Gent

capitoleDe Antwerpse Sportpaleisgroep neemt nu ook het beheer over van het Theater Capitole uit Gent. Daartoe is een akkoord betekend met Music Hall  (Antwerpen) dat de eigenaar blijft van het complex. De Sportpaleisgroep rond Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke groeit daarmee uit tot een toonaangevend bedrijf met nu al acht evenementengebouwen runt.

De Sportpaleisgroep werd destijds in 1997 opgezet in de naweeën bij de financiële problemen van de vroegere eigenaars van het Antwerpse Sportpaleis. Het eigenlijke gebouwd kwam in handen van de Provincie Antwerpen, het beheer erover werd toevertrouwd aan een exploitatievennootschap die als Antwerps Sportpaleis een nieuwe dynamiek in het geheel stak.

Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke, de twee bestuurders van de groep hebben hun activiteiten in de loop van de jaren onafgebroken verruimd. Het ging aanvankelijk enkel om arena’s, evenementengebouwen. Later kwamen daar ook theaters bij. De groep overkoepelt nu:
* het Antwerps Sportpaleis
* de Lotto Arena in Antwerpen
* De Ethias Arena in Hasselt
* het Ethias Theater in Hasselt
* de Grenslandhallen
* de Stadsschouwburg in Antwerpen
* Vorst Nationaal
* Theater Capitole in Gent

Met de overname van de dagelijkse leiding over het Theater Capitole in Gent gaat de Sportpaleisgroep verder in de richting van de exploitatie van theaters. Die strategie is mee ingegeven door de heroriëntatie die Music Hall, de vroegere exploitant van het Theater Capitole opgezet heeft. Het bedrijf van Geert Allaert wil zich meer specifiek toespitsen op de eigenlijke productie en de promotie van musicals en theatervoorstellingen. Music Hall denkt in dit opzicht overigens ook internationaal. Het bedrijf organiseert musicals van Londen tot Moskou. Met voorstellingen als The Phantom of the Opera, Les Misérables en Cats werkte Music Hall een indrukwekkend palmares bijeen.

In die heroriëntatie naar de productie heeft Music Hall de samenwerking met de Sportpaleisgroep onderkend als een complementair gegeven waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Binnen de Sportpaleisgroep is de verantwoordelijkheid over de theaters toegeschoven naar Tania Van Noten die eerder al theaterdirecteur was bij de Stadsschouwburg Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.