Nieuws Antwerpen SRN Group valt in Amerikaanse handen

SRN Group valt in Amerikaanse handen

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd in onderwaterdiensten en scheepsrompreinigingen. Met de overname breidt de Amerikaanse speler uit naar Europa.

SRN Group is gespecialiseerd in geautomatiseerde underwater hull cleaning en in het reinigen van schroeven en allerhande duikwerkzaamheden voor schepen.

Manuella Maes en Pierre Klein, medeoprichters van SRN Group: “We zijn trots op wat we met SRN hebben gebouwd in Noord-Europa en West-Afrika. Onze Hull Cleaning ROV (CROV) technologie heeft een welverdiende reputatie opgebouwd in onze belangrijkste regio’s, en we kijken ernaar uit om deze technologie wereldwijd toe te passen. Het was tijd om de krachten te bundelen met een grotere en meer diverse onderwaterdienstverlener zoals SGS om onze activiteiten verder te schalen en te verdiepen en sneller te blijven innoveren.”

Subsea Global Solutions is, met meer dan 160 duikers verspreid over 14 locaties, het aanspreekpunt voor wereldwijde onderwateroplossingen. Dankzij de overname van SRN Group krijgt SGS voet aan de grond in Europa, nadat het al actief was in de VS, Curaçao, Trinidad, Canada, Zuid-Korea, Singapore, Australië en Brazilië.

“Met deze overname kan SGS direct de veelgevraagde milieuvriendelijke, op ROV gebaseerde rompreinigingsdiensten leveren in de sterk gereguleerde havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Portland, UK”, zegt Paul Peters, ceo van SGS.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.