Nieuws Antwerpen Stable neemt intrek in koetshuis Hof Ter Linden

Stable neemt intrek in koetshuis Hof Ter Linden

Stable neemt intrek in koetshuis Hof Ter Linden

EDEGEM – Stable heeft zijn intrek genomen in het oostelijke koetshuis van kasteel Hof Ter Linden, namelijk de oude stallen. Dit intuïtief eetconcept is een creatie van het trio Njegos Kalicanin, Goran Stamenkovic en Aleksandar Davidovic. De realisatie van Stable kwam tot stand in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur van Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur & Bos.

Het statige kasteel Hof Ter Linden, een neoclassicistische parel uit de 17e eeuw in Edegem, ligt verborgen aan het einde van een prachtige toegangsdreef afgelijnd door monumentale Lindebomen, waaraan het kasteel haar naam dankt. Oprichters Njegos Kalicanin, Goran Stamenkovic en Aleksandar Davidovic werden naar eigen zeggen naar deze plek geleid door hun instinctieve drang naar de natuur, het pure en het ongerepte. Met Stable willen ze het intrigerende domein (inter)nationaal op de kaart zetten bij een groot zeer food inspired publiek.

Voor de inrichting van de oude stallen werd gerenommeerd architect Dieter Vander Velpen, bekend van onder meer het hoofdkwartier van Tomorrowland, onder de arm genomen. Vander Velpen koos ervoor om het historische karakter van het koetshuis optimaal te respecteren en aan te vullen met nieuwe elementen. Hij gebruikt uitsluitend ruwe, nobele materialen zoals hout, natuursteen en brons. Het resultaat is een harmonisch spel tussen tussen oud en nieuw, tussen licht en duisternis.

Chefs in residence

In deze unieke setting laat chef Njegos Kalicanin zijn typische keuken los: puur, eerlijk en recht voor de raap. Kalicanin, wereldberoemd in zijn thuisland als TV-chef, kookt puur op instinct. Verwacht je zo aan bijzonder eigenwijze gerechten, intense smaken en verrassende combinaties. Njegos Kalicanin runt momenteel brasserie Pastis in Mortsel en werkte het afgelopen decennium als gastchef reeds bij de culinaire elite van Europa.

De bedoeling is om op termijn in Stable te werken met vele chefs in residence, namelijk topkoks van over de hele wereld die op uitnodiging voor een bepaalde periode komen koken in de gastronomische stallen in Edegem.

Stable serveert zowel lunch als dinner. Gasten kunnen kiezen voor een tafel in de grote zaal of voor een unieke ervaring in de intieme beslotenheid van de chef’s table, met zicht op de indrukwekkende open keuken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.