Nieuws Antwerpen Stad Antwerpen steunt zelfstandigen en ondernemers

Stad Antwerpen steunt zelfstandigen en ondernemers

Stad Antwerpen steunt zelfstandigen en ondernemers

ANTWERPEN – Met een reeks fiscale maatregelen ter beschikking te stellen van patrimonium, communicatie en andere dienstverlening wil de stad Antwerpen het leed van het coronavirus bij zelfstandigen, ondernemers en verenigingen helpen verzachten. De stad reserveert daarvoor alvast 50 miljoen euro in een apart fonds.

De maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook grote gevolgen voor de Antwerpse economie. Daarom kiest het stadsbestuur ervoor om zelfstandigen, ondernemers en verenigingen extra te ondersteunen. De stedelijke steunmaatregelen situeren zich vooral op het vlak van fiscaliteit, ter beschikking gesteld patrimonium, communicatie en dienstverlening. Deze maatregelen moeten ondernemers helpen om deze moeilijke periode door te komen en actief te blijven. Tegelijk geeft het stadsbestuur de aanzet voor een doorstart van Antwerpen als ondernemende stad eens de noodsituatie achter de rug is.

Schepen voor middenstand, toerisme en financiën Koen Kennis: “Op korte termijn stelt de stad een pakket fiscale maatregelen voor die het onze ondernemers mogelijk maken om de kop boven water te houden. Het is essentieel dat ze deze crisis overleven. We hebben maatregelen voor alle sectoren op maat uitgewerkt. We reserveren voor deze inspanningen 50 miljoen euro in een apart fonds.”

Schepen voor economie en innovatie Claude Marinower: “Ook in tijden van crisis blijft Antwerpen een ondernemersvriendelijke stad. Onze economie is de welvaartsmotor van de hele regio. Daarom beslisten wij om maatregelen uit te werken die verder reiken dan enkel de zichtbaarste getroffen sectoren: horeca en detailhandel. Ook andere ondernemingen ondervinden immers hinder. Zo zorgen we bijvoorbeeld ook voor een gedeeltelijke vrijstelling van de vestigingstaks.”

Meer informatie over de steunmaatregelen vanuit de stad Antwerpen zijn te vinden op https://www.ondernemeninantwerpen.be/nieuws/corona-steunmaatregelen-van-de-stad-voor-ondernemers

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.