Nieuws Antwerpen Stad Antwerpen zoekt start-ups in strijd tegen corona

Stad Antwerpen zoekt start-ups in strijd tegen corona

Stad Antwerpen zoekt start-ups in strijd tegen corona

ANTWERPEN – De stad Antwerpen lanceert een oproep naar start-ups om snelle innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor stedelijke uitdagingen. De stad maakt hiervoor 250.000 euro vrij. Zo krijgen start-ups extra kansen tot ondernemen in opdracht van de stad.

Als slimme stad wil Antwerpen naar aanleiding van de coronacrisis extra inzetten op nieuwe technologieën om oplossingen uit te werken voor problemen die zich acuut stellen en die de stad, haar inwoners, haar bedrijven en/of haar studenten ten goede komen.

“Concreet doen we een oproep naar start-ups die innovatieve digitale oplossingen kunnen ontwikkelen voor domeinen zoals welzijn, gezondheidszorg, kinderopvang, armoedebestrijding, thuiswerken, communicatie en participatie. Er worden echter geen thema’s of beperkingen opgelegd”, zegt schepen voor Economie, Innovatie en Digitalisering Claude Marinower.

Bij voorkeur zijn de oplossingen snel uitvoerbaar en hebben ze op korte termijn impact. Claude Marinower: “Een uitzonderlijke situatie zoals de coronacrisis stelt ons voor een grote beproeving. Met dit initiatief maken we onze stad slimmer en weerbaarder, en geven we onze start-upcommunity een duwtje in de rug. We geloven sterk dat deze bedrijven mee het verschil kunnen maken in de aanpak van deze maatschappelijke uitdaging.”

Kandidaturen kunnen ingediend worden tot donderdag 2 april om 10 uur. Alle info is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.