Nieuws Antwerpen Stad en handelaars klaar voor heropening Antwerpse winkels

Stad en handelaars klaar voor heropening Antwerpse winkels

Stad en handelaars klaar voor heropening Antwerpse winkels

ANTWERPEN – Zoals de Nationale Veiligheidsraad besliste in het kader van de versoepeling van de coronamaatregelen, gaan op maandag 11 mei de winkels terug open. Stad Antwerpen zorgt voor aangepaste signalisatie en neemt samen met de handelaars de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig kan verplaatsen in de winkelstraten en aankopen kan doen.

Hou overal zeker 1,5 meter afstand, hou rechts op straat en bij het verlaten van een winkel, schuif niet aan als de wachtrij te lang is, winkel alleen en niet langer dan noodzakelijk, en betaal elektronisch: dat zijn in de notendop de regels waaraan mensen die naar Antwerpen of een van de districten komen winkelen, zich moeten houden.

Specifiek voor de Meir en omgeving neemt de stad extra maatregelen: Pijlen om de aanbevolen wandelrichting duidelijk te maken, grote ledschermen om bezoekers aan de regels te herinneren en van eventuele extra info te voorzien en mobiele toiletten en dispensers met ontsmettingsgel op de Wapper en de Groenplaats. Verder zal de stad op straat de bezoekersaantallen monitoren, zodat ze samen met de lokale politie kan bijsturen waar nodig en stelt het voor handelaars affiches met de regels ter beschikking. Voor winkelstraten buiten de historische binnenstad, worden infoborden en affiches met voorschriften voorzien.

“De stad en de handelaars rekenen op het gezond verstand van onze shoppers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en duurzaam de doorstart maken en opnieuw een stap richting het normale leven kunnen zetten”, zegt burgemeester Bart De Wever.

Aan wie naar de Antwerpse binnenstad of een winkelkern in een district komt, wordt gevraagd om zo veel mogelijk het eigen vervoer te gebruiken en niet langer dan noodzakelijk te winkelen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.