Nieuws Antwerpen Standaard Boekhandel gaat ook voor e-reading

Standaard Boekhandel gaat ook voor e-reading

Standaard Boekhandel gaat ook voor e-reading

standaardstandaard De Standaard Boekhandel gaat resoluut voor e-reading. De keten lanceert een e-reader om het assortiment verder uit te breiden met een digitaal segment. Standaard Boekhandel kiest daarnaast voor een open systeem, waardoor e-boeken van ook andere webshops kunnen worden overgezet.

Met de Tolino Shine wil Standaard Boekhandel tonen dat het meegaat in het digitale tijdperk. De winkelketen ziet e-books dan ook als de perfecte aanvulling op het assortiment. “Een aanvulling, geen vervanging”, zegt gedelegeerd bestuurder Geert Schotte, “want de twee leesvormen gaan hand in hand.”

Wie de e-reader koopt bij Standaard Boekhandel krijgt er meteen ook enkele diensten bij: zo worden alle aangekochte boeken opgeslagen in een cloudservice, zodat ze steeds opnieuw te downloaden zijn. Ook wordt er gekozen voor een open platform en kunnen boeken van andere webwinkels dus ook gelezen worden op de e-reader.

Standaard Boekhandel lanceert ook meteen een mobiele website en een leesapplicatie voor Android. Binnenkort komt die er ook voor Apple.

De boekenketen uit Sint Niklaas zet daarmee voortdurend nieuwe bakens uit. Terwijl de hele sector vecht voor zijn overleving steeg bedroeg de groei van Standaard Boekhandel bedroeg verleden jaar 3% tot nagenoeg 200 miljoen euro.

Een van die recente initiatieven is de lancering van een eigen klantenkaart. Wie 200 punten spaart krijgt een reductie van 3 euro op een aankoop.

Ook de verdere uitbouw van de webwinkel heeft de groei van de verkoop duidelijk onderbouwd. Standaard Boekhandel heeft gekozen voor een doelgerichte multichannel strategie. De verkoop via internet wordt in dit opzicht afgestemd op de verkoop in de winkels. “Onze strategie is dat ze niet naast elkaar maar door elkaar moeten bestaan,” zegt Schotte. De gedelegeerd bestuurder is er daarom van overtuigd dat de fysieke winkels hoe dan ook altijd zullen blijven bestaan. “Er zijn trouwens al heel wat online retailers die zoeken naar fysieke winkelpunten”, zegt hij. “Ze mogen het dan al servicepunten of eender wat noemen, het komt erop neer dat ze de nood aan een winkel voelen.”

Het bedrijf is er zich anderzijds van bewust dat de uitbouw van een multichannel strategie flink wat eisen stelt ten aanzien van de werking van de keten. Zo moeten de logistiek, de distributie en de back-office omgedacht worden. Ook de eigen medewerkers in de winkels moeten over andere tools kunnen beschikken om de nieuwe verkoopskanalen op te volgen.

Nieuw bij de keten is ook de verkoop van cd’s. De Standaard Boekhandel pikt hiermee duidelijk in op het verdwijnen van de Free Record Shop. De eerste verkoopsprognoses zijn ondertussen al ver achterhaalod.

Het bedrijf stelt vnadaag zo’n 700 mensen tewerk in 150 winkels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.