Nieuws Antwerpen Standaard Uitgeverij en Ballon Media bundelen de krachten

Standaard Uitgeverij en Ballon Media bundelen de krachten

Standaard Uitgeverij en Ballon Media bundelen de krachten

ANTWERPEN – Iconen van ons Vlaamse erfgoed als Jommeke en Suske en Wiske komen binnenkort onder één dak. Standaard Uitgeverij en Ballon Media kondigen aan dat ze de handen in elkaar slaan. De eengemaakte uitgeverij zal Standaard Uitgeverij heten.

De beide uitgeverijen zijn ervan overtuigd dat het bundelen van krachten hun auteurs en tekenaars beter zal ondersteunen en een grote meerwaarde zal creëren voor de lezer en de uitdagingen van de toekomst.

De nieuwe Standaard Uitgeverij komt onder de gemeenschappelijke leiding van Wim Verheije en Jeroen Overstijns, momenteel ceo van respectievelijk Ballon Media en Standaard Uitgeverij. Wim zal de creatieve afdelingen en Jeroen de businessafdelingen leiden. Zij vormen de directie samen met Tony De Groof, cfo van de eengemaakte groep.

Jeroen Overstijns, ceo Standaard Uitgeverij: “Twee jaar geleden hebben we Standaard Uitgeverij overgenomen om onze Vlaamse helden van hieruit weer een eigen koers te laten varen. In een onafhankelijke uitgeverij. We hebben al snel gezien dat we met Ballon Media die missie alleen maar beter konden uitvoeren. Onze strategie was simpel en blijft simpel. Eer en innoveer de traditie door de beste uitgeverij van Vlaanderen te zijn. We zetten nu met veel plezier de volgende stap. Binnen deze nieuwe joint venture werd ook de samenwerking met de Familie Vandersteen vertaald in een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.”

Wim Verheije, ceo Ballon Media: “Net als Ballon Media dat was, blijft de nieuwe fusie-uitgeverij de bevoorrechte partner van de Franstalige uitgeverijen Dupuis, Dargaud en Le Lombard, verenigd in de uitgeefholding Media Participations die al aandeelhouder was van Ballon Media en dat ook zal zijn van de nieuwe fusie-uitgeverij. Daarnaast vertegenwoordigt Ballon Media de Nederlandstalige uitgaven van de grote uitgeverijen Casterman en Glénat en ontwikkelen we met veel succes eigen strips zoals Jommeke, die volgend jaar 65 kaarsjes mag uitblazen. Door het diverse aanbod van onze partners te koppelen aan de familiestrips van Standaard Uitgeverij, kunnen we voor onze lezers en klanten in de stripmarkt een echt topaanbod brengen. Ook ons gezamenlijke aanbod van kinderboeken wordt dus nog sterker en breder.”

Ballon Media is ontstaan in 2008 en werd jarenlang geleid door Alexis Dragonetti, die in mei het leven liet. De nieuwe Standaard Uitgeverij zal zich op één locatie, het gebouw waar Ballon Media nu al gehuisvest is in hartje Antwerpen, vestigen. De aandeelhouders van de bestaande uitgeverijen stappen allemaal in het nieuwe project. Het nieuwe fusiebedrijf zal operationeel zijn vanaf 1 januari 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.