Nieuws Antwerpen Standaard Uitgeverij lanceert crowdfunding voor Suske en Wiske

Standaard Uitgeverij lanceert crowdfunding voor Suske en Wiske

Standaard Uitgeverij lanceert crowdfunding voor Suske en Wiske

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske zet Standaard Uitgeverij een crowdfundingsactie op poten. Het doel is om, samen met de fans, alle albums van de stripreeks opnieuw uit te kunnen geven in één complete collectie. Op korte tijd namen er al meer dan 600 mensen deel om ‘De Complete Collectie’ mogelijk te maken.

Op 27 mei startte Standaard Uitgeverij met de crowdfundingscampagne rond Suske en Wiske. ‘De Complete Collectie’ zal bestaan uit alle 289 albums, die verschenen van 1945 tot 2020. “Dit is een belangrijk en ambitieus project”, zegt Jeroen Overstijns, ceo van Standaard Uitgeverij. “We willen het realiseren met de fans die Suske en Wiske willen herontdekken of die hun passie willen doorgeven aan hun kinderen en kleinkinderen.”

Naast ‘De Complete Collectie’ voor het grote publiek zijn er ook een aantal extra’s voor verzamelaars. Zo zullen er onder andere art prints te verkrijgen zijn van gerenommeerde striptekenaar Philippe Franck, die nooit eerder met Suske en Wiske aan de slag ging. “Suske en Wiske is één van de langstlopende stripreeksen ter wereld en dat mag niemand verbazen, want de sympathieke en kleurrijke personages die Willy Vandersteen creëerde, zijn een onuitputtelijke bron voor originele avonturen”, besluit uitgever Wim Verheije.

Deelnemen aan de crowdfunding kan nog tot en met 11 juli 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.