Nieuws Antwerpen Standaard Uitgeverij neemt app Stripmunk over

Standaard Uitgeverij neemt app Stripmunk over

Standaard Uitgeverij neemt app Stripmunk over

Standaard Uitgeverij uit Antwerpen start een nieuw digitaal hoofdstuk met de acquisitie van Stripmunk: de grootste app voor stripliefhebbers in de Benelux. De uitgeverij koopt de app over van oprichters Wim Van Buynder, Christophe Todts en Sander Versluys.

Standaard Uitgeverij ging met de founding fathers in onderhandeling nadat zij enkele maanden geleden aankondigden de app te willen verkopen. Nu het verkoopproces is afgerond, laten de drie oprichters Stripmunk niet volledig los. Ze zijn ook ceo van het IT-bedrijf Next Apps en zullen via die weg blijven instaan voor de technische kant van de app.

Jeroen Overstijns, ceo van Standaard Uitgeverij: “Stripmunk blijft het sociale platform van de Nederlandstalige stripliefhebber, maar vanaf nu met de steun van Standaard Uitgeverij. We bundelen de krachten omdat striplezers belangrijk voor ons zijn en blijven. Ongetwijfeld kunnen wij veel gebruikers toevoegen en de mogelijkheden nog verruimen.”

Groot, groter, grootst

In de app kunnen striplezers niet alleen bijhouden wat ze gelezen hebben en nog zouden willen lezen, maar het platform biedt ook de mogelijkheid om strips te kopen en favoriete albums te delen met anderen. Momenteel bevat de database 98.500 strips en die wordt dagelijks aangevuld. Door de gebruikers werden al 5.740.000 strips verzameld.

“Van bij de start was het onze droom om van Stripmunk de grootste app voor stripliefhebbers te maken in de Benelux, we zijn dan ook erg trots dat het onder de vleugels van Standaard Uitgeverij nog verder kan groeien”, getuigt Wim Van Buynder van Next Apps.

Stripmunk wordt een belangrijk merk voor Standaard Uitgeverij. Het stripmagazine van Standaard Uitgeverij, BM Magazine, zal erin herdoopt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.