Nieuws Antwerpen Standic investeert in nieuwe opslagterminal in Antwerpse haven

Standic investeert in nieuwe opslagterminal in Antwerpse haven

Standic investeert in nieuwe opslagterminal in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Het Nederlandse tankopslagbedrijf Standic, onderdeel van familiebedrijf Hametha, gaat in Antwerpen een nieuwe chemie opslagterminal realiseren. Het verdubbelt daarmee haar capaciteit.

Naast de huidige terminal in het Nederlandse Dordrecht bouwt Standic een nieuwe opslagterminal aan het 5de Havendok in Port of Antwerp. In de eerste fase is er een opslagcapaciteit van zo’n 95.000m³, maar de totale potentiële opslagcapaciteit bedraagt 230.000 m³. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2021.

Ronald Ooms, directeur van Hametha: “Port of Antwerp staat bekend als één van de grootste maritieme chemieclusters van de wereld, daarom kiezen we voor uitbreiding in de Scheldestad. Ons succes met chemieopslag willen we zo verderzetten en uitbreiden. In Antwerpen kunnen wij ons, binnen de nichemarkt van meer gespecialiseerde chemie, verder ontwikkelen en onze klanten uit alle windstreken bedienen.”

De investeringsbijdrage voor de nieuwe opslagterminal bedraagt zo’n 200 miljoen euro. Net als de terminal in Nederland, ligt de focus op de distributie van chemieproducten en chemische nichemarkten. De grootte van de opslagtanks variëren van 500 tot 3500 m³. Het gaat om een uitvoerig geautomatiseerde state-of-the-art terminal met duurzaamheidsambities, zoals bijvoorbeeld walstroom, aangepast aan de wensen van de klant.

Multimodale bereikbaarheid

Standic werkt mee aan de duurzame uitbouw van het Antwerpse havenplatform, een speerpunt in het ondernemingsplan van Port of Antwerp. Grote chemietankers kunnen de terminal eenvoudig bereiken dankzij de gunstige diepte van de haven. Naast deze bereikbaarheid over water voor zowel binnen- als zeevaart, is de ligging ook gunstig voor vervoer over het spoor.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.