Nieuws Antwerpen Start je buitenbedrijf in Oostende

Start je buitenbedrijf in Oostende

Start je buitenbedrijf in Oostende

Het Economisch Huis Oostende wil bedrijven uit Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel warm maken om een tweede vestiging in Oostende te openen. “De troeven van Oostende zijn onder meer dat er nooit files zijn en dat er ruimte aanwezig is om te ondernemen”, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Fileprobleem

Heel wat bedrijven in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en in Brussel slagen er niet in om hun personeel en materieel op een economisch en menselijk aanvaardbare manier over de dagelijkse filegolf te brengen. Op en naar de ring van Antwerpen en Brussel anno 2016 duurde die onafgebroken van 6 uur tot 21 uur. Voor de bedrijven betekent dat een enorme factuur. Voor de personeelsleden gaat het om een enorme druk om tijdig te kunnen beginnen en tijdig terug thuis te zijn.

Oostende wil een oplossing aanreiken voor dit groeiende probleem. “Als eerste stad zetten wij erop in om bedrijven uit Antwerpen, Brussel, Vlaams-Brabant en zelfs Limburg te overtuigen een nieuwe vestiging te openen in Oostende. Een buitenbedrijf, zeg maar”, zegt burgemeester Vande Lanotte. “Onze levendige kuststad heeft naast haar fijne imago ook nog heel wat andere troeven. Oostende telt nog 36 hectare bedrijfsgrond die te koop is, 45 hectare in erfpacht en 6 hectare luchthavengebonden industriezone.”

Huis vol troeven

Sabine Friederichs, voorzitter van het Economisch Huis, vult aan: “Er is nog voldoende industrieruimte beschikbaar om nieuwe vestigingen te bouwen of te huren. Deze zijn dan ook erg vlot bereikbaar via verschillende fileloze snelwegen. Bedrijven kunnen uit een grote pool van potentiële werknemers vissen. Om de uitbreiding vlot te laten verlopen, biedt de stad Oostende via het Economisch Huis extra ondersteuning.” Zo helpt het Economisch Huis met het snel afwerken van een bouw- en milieuvergunning, het regelen van een snelle aankoop of erfpacht van bedrijfsgrond en het voorstellen van panden om te huren. “We helpen ook met de selectie en opleiding van gemotiveerd personeel via onze jobmarketeers. Onze diensten zijn gratis. De vergoeding van de bedrijven zit hem in de jobs die zij genereren in Oostende.”

Morgan Blue is één van de bedrijven die haar weg naar Oostende reeds gevonden heeft. De zaak met roots in Kruishoutem maakt producten van hoge kwaliteit voor fiets en fietser. Het bedrijf verdeelt zijn assortiment in meer dan dertig landen, van Scandinavië tot Australië, van Japan tot Zuid-Afrika. “We hebben heel snel een geschikt bedrijventerrein gevonden tegen een correcte prijs”, zegt ceo en oprichter van Morgan Blue Kurt Tembuyser. “Oostende is bovendien goed gelegen aan het snelwegenknooppunt en heeft als groeistad ook een uitstekende merknaam.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.