Nieuws Antwerpen Start-up begeleidt toekomstige ouders met handige tool

Start-up begeleidt toekomstige ouders met handige tool

Youreka! heeft een tool ontwikkeld die toekomstige ouders op een visuele manier door de verschillende stappen van het bevallingsproces gidst

Start-up begeleidt toekomstige ouders met handige tool

De Antwerpse tech start-up Youreka! heeft in samenwerking met de Nederlandse fotograaf Ivo Vrancken een tool ontwikkeld die toekomstige ouders op een visuele manier door de verschillende stappen van het bevallingsproces gidst. Door middel van interactieve foto’s, video’s en 360° beelden kunnen bezoekers zichzelf informeren op hun eigen tempo.

Het verloskundig samenwerkingsverband Rondom Zwanger en de Antwerpse start-up Youreka! lanceren een interactieve voorlichtingstool die aanstaande ouders in staat stelt om zichzelf op een visuele manier te informeren over het verloop van hun zwangerschap en bevalling. Door middel van interactieve foto’s, video’s en 360° beelden kunnen bezoekers zichzelf informeren op hun eigen tempo.

Route in ziekenhuis

De tool biedt ook heel wat praktische informatie, zoals het stapsgewijs doorlopen van de route vanaf aankomst bij de parkeerplaats van het ziekenhuis tot de aanmeldbalie en de verloskamers. “Op deze manier proberen we er zoveel mogelijk voor te zorgen dat mensen onbezorgd en goed voorbereid in het ziekenhuis aankomen, we nemen alle potentiële angsten weg”, vertelt Mats Raemen, zaakvoerder van Youreka!.

In de tool kunnen relevante personen en objecten aangeklikt worden waarna er aanvullende informatie verschijnt. Bezoekers die graag nog extra informatie willen, kunnen in de tool ook alle bestaande voorlichtingsfolders en -video’s bekijken. De toekomst ziet Raemen rooskleurig in voor de software van Youreka! aangezien “de digitalisering ook in de ziekenhuizen een steile opmars kent en we op deze manier een heel persoonlijke begeleiding kunnen aanbieden”.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.